Mel Gibson: “Dünya beni antisemit sözlerimle hatırlıyor”

Variety dergisine açıklama yapan ünlü yıldız Mel Gibson, 2006 yılında Yahudilik hakkında söylediği uygunsuz sözleri halen konu yapan kişilerin haksızlık yaptığını belirtti.

Dünya
3 Kasım 2016 Perşembe

“10 yıl önce idi, sarhoştum bu sözleri söylediğimde.  Şimdi gayet ayığım ve o günlerde yaptıklarım geçmişte silik bir iz benim için.”

şeklinde konuşan yıldız, basının Yahudiler ile ilgili konularda bu olayı gündeme sık sık getirmesinin son derece rahatsız edici olduğunu ifade etti.

2006 yılında alkollü araba kullandığı için polis tarafından çevrilen Gibson, gözaltına alındığı sırada Yahudiler hakkında uygunsuz sözler sarf etmiş, dünyadaki tüm savaşlardan Yahudilerin sorumlu olduğunu söylemişti.  Ancak tutuklanmasından bir gün sonra basına konuşan ünlü yıldız sarhoşken söylediği sözler için özür dilemişti.   

Gibson’ın 2004 yapımı filmi Hz İsa’nin Çilesi (Passion Of Christ) de Yahudi dünyasında tepki ile karşılanmıştı.  O günlerde  bir açıklama yapan ADL Başkanı Abraham Foxman da filmi eleştirmişti.  Yahudi aleminin tepkisinin sebebi,  filmin İsa’nın çarmığa gerilmesinde Yahudilerin payı varmış gibi bir imada bulunması idi.

Gibson, Variety’e yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:  “Gerçekten antisemit ve nefret dolu olsam bir yerde bir kanıt olurdu. Ben şimdiye kadar kimseye böyle  kötü şöhreti hak edecek bir ırkçı davranışta bulunmadım.  Bir polis arabasının arkasında sarhoşken geçirdiğim kısa bir müddette yaptıklarımın  tüm hayatımın yargılanması için kullanılması hiç adil değil.”