Michelle Obama’nın güçlü söylevlerinin yaratıcısı Yahudi yazar SARAH HURWITZ

Sarah Hurwitz, Obamaların radarına ilk kez Hillary Clinton’ın 2008’de başkanlık yarışından çekilme konuşması ile girmişti.

Kültür
26 Ekim 2016 Çarşamba

Barack Obama ile Hillary Clinton arasındaki adaylık yarışının 3 Haziran 2008 günü Barack Obama’nın az miktarda oy üstünlüğü elde etmesiyle Demokratik Parti’nin adayı olma şansını kaybeden Clinton’ın mağlubiyet konuşmasını hazırlayan isim Sarah Hurwitz’di.

Konuşmasında Clinton, başkanlık için nasıl mücadele ettiğini, cam tavanı kıramasa da, üzerinde 18 milyon çatlak bıraktığını dile getirmişti. Clinton nazik bir şekilde rakibini tebrik etmiş ve dinleyenleri demokrasi için seçimlere katılmaya çağırmıştı. İki gün sonra Hurwitz, Obama tarafından kampanyasına çağrıldı.

39 yaşındaki Harvard Üniversitesi hukuk mezunu, yedi yıl boyunca, first lady Michelle Obama’nın konuşmalarını hazırladı.

İkilinin ilk buluşması first lady’nin Denver’da yapacağı konuşma içindi. Hazırlıklar için 90 dakika boyunca Michelle Obama, işçi sınıfı geçmişini, aile değerlerini anlattı ve ailesi için saygınlık ve haysiyetin önemini belirtti. Akıllara kazınan bu konuşma, first lady adayı Melania Trump’ın intihal yaptığı konuşmanın ta kendisiydi.

Hurwitz, Michelle Obama’nın verdiği kısa talimatlara baktığında kendinden emin, ne istediğini ve nasıl söylemek istediğini bilen bir kadın gördüğünü söylüyor. Obama, Hurwitz’in hazırladığı diskurları haftalar öncesinden çalışmaya başlıyor. Uzun saatler çalışma gerektiren bu işi dışında boş zamanlarında Yahudilik dersleri alan ve bisiklet sporu yapan Hurwitz en iyi fikirlerin bu zamanlarda ortaya çıktığını belirtiyor. Hurwitz Obama’nın ağzından çıkan her kelimeyi ezbere biliyor olsa da kenardan dinlerken hayran olmaktan kendini alıkoyamadığını itiraf ediyor.

Geçen haftalarda Hurwitz ve Michelle Obama yeni bir zafere imza attı. Donald Trump’ın geçen ay sızan kadınları aşağılayan yorumlarına cevaben Obama çok güçlü ve iğneleyici bir konuşmayla kürsüye çıktı. Yorumlarını şok edici ve alçaltıcı olarak nitelendiren ve Trump’ın adını doğrudan kullanmayan Michelle Obama’nın şu sözleri sosyal medyada büyük destek topladı: “Net olarak söylüyorum. Güçlü adamlar ve topluma gerçekten örnek insanlar kendilerini güçlü hissetmek için kadınları aşağılamazlar. Oğullarımıza kadınları aşağılamanın kabul edilebilir olduğunu, kızlarımıza bu şekilde davranılmayı hak ettiklerini, dar kafalılık ve zorbalığın tamamen kabul edilebilir olduğunu söylüyor. Çocuklarımızı böyle mi büyütmek istiyorsunuz?”