Nigel Kennedy, Jimi Hendrix repertuarıyla İstanbul’a geliyor

1989 yılında yayınladığı ‘Vivaldi The Four Seasons’ albümünün satış rakamıyla Guiness Rekorlar Kitabı’na giren asi kemancı Nigel Kennedy, rock müziğin efsane ismi Jimi Hendrix klasikleriyle 4 Kasım akşamı İstanbul´da

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Ekim 2016 Çarşamba

1989 yılında yayınladığı ‘Vivaldi The Four Seasons’ albümünün satış rakamıyla Guiness Rekorlar Kitabı’na giren asi kemancı Nigel Kennedy, rock müziğin efsane ismi Jimi Hendrix klasikleriyle 4 Kasım akşamı,  Volkswagen Arena sahnesine konuk olacak. Değişik stilleri birbiri ile harmanlaması ile tanınan, sayısız ödüün sahibi İngiliz keman virtüözü, Let Loose ve Kafka adlı iki caz albümü de çıkardı. Kennedy’nin elektronik müziğin zirvesinden akustiğin diplerine uzanacağı Piu Entertainment prodüksiyonu bu eşsiz performans için yerinizi şimdiden ayırtın!

Biletler Biletix’te.

 

Rahmi Aksungur’dan ‘EU 48/6/N’

Heykeltıraş-akademisyen, çağdaş Türk heykel sanatının gelişimine önemli katkıları olan sanatçı Rahmi Aksungur’un daha önce sergilenmemiş önemli iki işi ile Elgiz Koleksiyonu, Yıldız Holding, Mustafa Balcı, Çağla Cabaoğlu, Haydar Halit Cenkeri, Kemal Servi ve Cengiz Akıncı Koleksiyonlarından gelen 14 yapıtı, Haşim Nur Gürel’in küratörlüğünde 31 Ekim 2016 – 4 Şubat 2017 tarihleri arasında Elgiz Müzesi’nde yer alacak. Sanatçının yapıtların birçoğunun ortak noktası gündelik hayattan nesneler olması ve Aksungura’a göre heykeldeki kritik nokta kütledir.

www.elgizmuseum.org

 

 

‘Undesigned-Tasarlanmam›fl’ addresistanbul’da

Çalışmalarında insan, mekân ve obje arasında yeni senaryolar kurgulayan Tamer Nakışçı, bu yıl ‘Biz insan mıyız’ temasıyla 22 Ekim - 20 Kasım tarihleri arasında İstanbul’un farklı mekânlarında düzenlenen  3. İstanbul Tasarım Bienali’nin ‘Yaratıcı Mahalleler Programı’ kapsamında addresistanbul’da.  Royal Academy of Arts gibi önemli platformlarda yer alan Nakışçı, ‘Futureisblank’ projesinin son ayağı olan kaleideskopik enstalasyonunda, insanları her şeyin mümkün olduğu bir dünyaya ve enstalasyonunun bir parçası olmaya davet ediyor.

www.addresistanbul.com

 

 

Fuerza Bruta nefesleri kesecek

İspanyolca’da ‘ağzı açık bırakacak, şaşırtıcı’ anlamına gelen dev prodüksiyon FUERZA BRUTA, New York, Buenos Aires, Londra ve Tel Aviv’den sonra Vakkorama - Power Group imzası ile 16-23 Kasım tarihleri arasında Volkswagen Arena’da sahne alacak. Teknoloji ile sanatın bir araya geldiği bu çılgın gösteri, izleyicilere 360 dereceyle izleyebilecekleri, dev kadrosuyla müzik, su, dans ve akrobasi ile örülü muhteşem bir gösteri vadediyor.

Biletler Biletix’de.

 

 Vivaldianno City of Mirrors 3 Boyutlu Müzikal ile Ülker Arena’da

Barok döneminin dehası Antonio Vivaldi’nin eserlerine çağdaş bir yorum ve enerji getiren Vivaldianno City of Mirrors, 5 Kasım akşamı, Ülker Sports Arena’da müzikseverler ile buluşacak. Orkestra, özgün yorumunun yanı sıra eşsiz ve renkli sunumuyla izleyiciye unutulmaz anlar yaşatacak. Prodüktörlüğünü ünlü Çek besteci, söz yazarı Michal Dvorak’ın yaptığı konserde, kemanda tanınmış Çek keman virtüözü Jaroslav Sveceny yer alıyor.

Biletler Biletix’de.