Bob Dylan Nobel´i ret mi etti?

Bob Dylan’dan, 13 Ekim’de kendisine verilen Edebiyat Nobel Ödülü ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Nobel Ödülü aldığı ünlü şarkıcının sitesinden de silindi.

Dünya
26 Ekim 2016 Çarşamba

Bob Dylan’dan, 13 Ekim’de kendisine verilen Edebiyat Nobel Ödülü ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Konu ile ilgili sadece kendisine ait web sitesinde, ‘1961 - 2012; Şarkı sözleri’ isimli kitabının tanıtımında, ‘Edebiyat Nobel Ödülü sahibi’ tanımı yapılmıştı. Ancak, geçtiğimiz cuma günü web sitesinde yer alan bu tanım da silindi.

Nobel Ödüllerini veren İsveç Akademisi, Bob Dylan’a uzun süredir ulaşmaya çalıştıklarını, ancak artık çabalamaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Akademi, Bob Dylan’ın 10 Kasım tarihinde Stockholm’de gerçekleşecek olan ödül törenine katılıp katılmayacağını bilmediklerini belirtti.

Bob Dylan’ın, kendisine ait olan web sitesinde yer alan gelişmeden haberdar olup olmadığı bilinmiyor.

Bob Dylan’ın Edebiyat Nobel Ödülü alan ilk şarkı sözü yazarı olması edebiyat çevrelerini de ikiye böldü. Amy Kral ve Danniel Schoonebeek gibi bazı yazar ve şairler Dylan’ın ödülü geri çevirmesi için çağrıda bulundular. Dylan bu çağrılar karşısında suskunluğunu bozmadı. Geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta bir konser veren Dylan, 90 dakikalık performansı süresince layık görüldüğü ödülden hiç bahsetmedi.

Her sene 10 Aralık’ta Nobel Ödülü kazananlar, İsveç Kralı Carl XVI Gustaf’tan ödüllerini almak ve yemek sırasında bir konuşma yapmak için Stockholm’e davet edilir. Ancak Dylan’ın etkinliğe katılıp katılmayacağı bilmiyor.

İsveç Akademisi’nden yapılan açıklamada “Her durumda büyük bir parti olacak ve bu onur kendisine  ait” denildi.