41. yılında GKD

Geçtiğimiz sezon gerçekleşen ‘Hepimizin Hayali idi’ adlı başarılı gösterinin ardından Doğan Yıldız dinamik bir yönetim kurulunun başkanı seçildi. Görevi Tery Levi Yıldız’dan devralırken oldukça heyecanlı olan Doğan Yıldız, başkan olarak yapmak istediklerini ve programını paylaştı.

Feride PETİLON Toplum
26 Ekim 2016 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneğinin yeni dönem Başkanı Doğan Yıldız, "Öncelikle olmaz ise olmazlarımız var" diyerek söze başladı ve şöyle devam etti: "Gençlerimiz derneğimizin ana temelidir. Onlara elimizden geldiğince destek vermeyi şimdiye kadar görev yapmış tüm yönetim kurulu üyeleri ve başkanları amaç edindiler. Bu konuda yapılan çalışmalar bize her zaman ivme kazandırdı. ‘Hepimizin Hayali idi’ adlı gösteriye bir müzikal, teatral bir oyun gibi sıfatlar vermeye gönlüm el vermiyor. Çünkü hazırlık süresince gençler dans etmenin mutluluğuna erdiler, birlikteliğin verdiği güce inandılar ve sonuç olarak 120 genç böylesi bir projede yer aldı. Elbette Tery Levi Yıldız başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinin sonsuz desteklerini unutmamak gerek. Bu yıl aralarında geçmiş dönem gençlerinin de desteklediği bir ekip ‘10 Emir’ projesi için start verdi. Gençler tüm bayram etkinliklerinde yaş gruplarında ayrı ayrı olmak üzere birlikte çalışıyorlar. Ve her fırsatta Burgazada Tatil Evine giderek bilgilerine bilgi katıyorlar. Gençlerimizi daha ileriye taşımak amacı ile seminerler düzenlenmekte ve katılımları sağlanmakta. Onların hayat yolunda başarılı olmaları GKD’nin gurur duyduğu bir tablodur."

YENİ PROJE

Başkan, gençlerden söz ederken B2C (Back to Community-Topluma İade) projesini tanıttı. 25-40 yaş arasındaki kitleyi bir arada tutmanın önemini vurgulayan Doğan Yıldız, “Bu ekip sorumluluklarını bilen geçmiş ile gelecek arasındaki köprünün sağlam olması prensibini kavramış bir ekip. Geleneksel etkinliklerimizi de tekrar etmekte fayda var. Spor GKD’nin kuruluşundan itibaren var olan bir düşünce. Basketbol, futbol ve jimnastik okulları konuları da uzman kişiler tarafından sürdürülüyor” diye söze devam etti.

YOEL ÜLÇER  SPOR FESTİVALİ

Bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan Yoel Ülçer Spor Festivali, başkanı hem hüzünlendiriyor hem gururlandırıyor. Yıldız bu konuyla ilgili olarak, “Yoel Ülçer'in adının sonsuza dek sürmesini sağlamak gençlik dernekleri için olmaz ise olmazdır. Bu amaçla spor salonumuza geçtiğimiz senelerde Yoel Ülçer Spor Salonu adını verdik. Şimdi de spor ile ilgili tüm kuruluşlarımıza ve sporseverlere ev sahipliği yapmak bize ayrı bir ayrıcalık veriyor. Spor etkinliği günü yaş sınırı, cinsiyet ayrımı olmaksızın tüm sporseverleri bir araya getirecek. Bunu de gelenekselleştirerek Yoel'in adını anmak istiyoruz" diyor.

Sporun, çocuklar üzerindeki olumlu etkilerinin farkında olan Başkan tiyatrodan söz ederken farklı düşüncelere daldı. “GKD tiyatro ekibinin amatör ruhu profesyonel çalışma prensipleri ile yoğruldu. Komedi oynandığı senelerde seyirci kahkaha tufanına tutulurken bazı yıllarda tarihin tozlu sayfalarından kopup gelen replikler perdede uçuşur” diye açıkladı. Doğan Yıldız bu senenin tiyatro gündemini, “Bu yıl merhum İsak Alaton'a ithaf edilen bir oyun sahnelenecek. Struma faciası farklı bakış açıları ile irdeleniyor. Hayat her zaman tozpembe değil. Hepimiz zaman zaman düşünceye varmalı ve üstlendiğimiz görevlerin bilincinde olmalıyız” diyerek açıkladı.

MÜZİK GECELERİ

Doğan Yıldız, "Genel faaliyet komisyonumuz bize müziğin her dalı ile ayrı ayrı geceler planlıyor. Bayram gecelerine farklı lezzetler, farklı duygular katmayı da amaç edindiler" diyerek söze devam etti. Bayram gecelerinin aile çatısı altında olmak ve geleneklerimizi yaşatmak adına parlaması gerektiğini savundu. “Böylesi güzel etkinliklere imza atabilmek adına DJ ekibi tüm ekipmanları yenilemeyi planlıyor. Teknolojinin getirdiği yenilikler ses ve müzik adına önem taşır. Derneğe gelen misafirlerimiz derneğin gerçek sahipleridir. Bu açıdan her şeyin en iyisine layıktırlar” diye devam etti. Bu bağlamda teknoloji ile yoğrulan yeni nesil için konusunda uzman kişilerin desteği ile web tasarım seminerleri de düzenleneceğini anlatan Başkan istek doğrultusunda İbranice derslerine de hız vereceklerini sözlerine kattı.

MİNİKS’E DESTEK

Başkan Doğan Yıldız gözbebeğimiz diye nitelendirdiği Suadiye Miniks Anaokuluna lojistik destek verdiklerini, her türlü etkinlikte okul ile irtibata geçtiklerini ifade etti ve "Bu yaş grubunun önemini çok iyi kavrayan derneğimiz minikids yaşına da faaliyetler yapmayı planlıyor” dedi. Kültür festivali için geri sayımın başlandığını anlatan Doğan Yıldız, "Program ana hatları ile hazır. Her konu başlığı ayrı ayrı düşünülerek planlandı. Davetliler renkli, hareketli bir o kadar şaşırtıcı konuklar ile karşılaşacaklar. Bu yıl sloganımız ‘hayatını renklendir’ şeklinde düşünüldü. Günümüze kişilerin çok yönlü olmaları gerekliliği ile bu başlık uygun bulundu” diyerek bu etkinlikle ilgili sevindirici duyuruyu da yapmış oldu.

Kadınların ‘Pazartesi Sohbetleri’ adı altında yapacakları etkinliklerde buluşarak verimli saatler geçirmeyi planladıklarını, çaylı günler ve gezilerde birlikte olmaya devam edeceklerini, kermesin mayıs ayında gerçekleşeceğini vurgulayan Yıldız, "kadınlar derneğin temelidir," dedi.

Başkan Doğan Yıldız günümüz koşullarında etkinlikleri duyurmanın önemini de vurgulayarak,  “‘Size bir telefon kadar yakınız’ sloganını artık ‘Size bir akıllı telefondan daha yakınız’ diye değiştirdik. GKD her yaşın kendi için bir şey bulabileceği bir çatıdır" diyerek " sözlerini noktaladı.

 

Göztepe Kültür Derneği, bu yıl kurulan B2C (Back to Community-Topluma İade) Komisyonu ile bir ilke imza atmayı planlıyor.

GKD’DE BİR İLK

25-45 yaş GKD gönüllüleri anne, baba ve çocukları kapsayan etkinliklerle bu yaş grubunun bir araya gelmesi hedefleniyor. Komisyon, ilk etkinlikleri Türkiye’nin ilk kadın Duo Dj’leri Nancy İpekoğlu ve Simay Hepgüldal’dan oluşan CIELO’yu GKD salonlarında misafir ederek gerçekleştirdi. Bir araya gelmenin önemini vurgulayan ekip bir sonraki etkinliğin Kim West adlı uyku metodunu Türkiye’ye tanıtan uyku koçu Seride Samurkaş ile planladıklarını belirtti. ‘Uyku hakkında doğru bilinen yanlışlar’ semineri süregelirken, çocuklar da yaşıtları ile eğlenme fırsatını bulabilecek. Konusunda uzman kişiler tarafından yönlendirilen aktivitede genç anne ve babalar buluşarak ortak sorunların çözümünü konuşabilecekler. B2C ekibi çok yönlü seminerlerin yıl içinde de devam edeceğini de vurguluyor.