Terhis olan İsrail askerleri Müslüman öğrencilere yardım için çalışıyorlar

Fighters For Life (Yaşam için Savaşanlar) adlı İsrailli yardım kuruluşu ordudan terhis olan İsrail askerlerini fakir ülkelere küçük öğrencileri eğitmek için gönderiyor.

Dünya
14 Ekim 2016 Cuma

Askerlerin yardım için gittiği Hindistan’da fakir bir Müslüman  köyünde, yerel yardım kuruluşu müdürü askerlere şöyle hitap etmiş: “Bize sizin küçük şeytanlar olduğunuz öğretildi ancak şimdi anladık ki siz melekmişsiniz.”

Fighters For Life, İsrail ordusunun özel kuvvetlerinden Duvdevan Birliği’nden üç asker tarafından kurulmuş.

Amacı terhis olan ve dünyayı gezmek isteyen askerlere hem seyahat imkanları hem de gönüllü çalışacağı aktiviteler bulmak.

İsrail’de askerlik sonrası uzun ve uzak bir seyahate çıkmak neredeyse bir gelenek olmuş.

Son olarak Hindistan’a giden 27 kişilik  asker gurubu, Slum Dog Milyoner filmi (Milyoner) ile ünlenen ülkenin en fakir Müslüman köylerinden Mumbai’deki Dvahari bölgesine gitti.

Gönüllü askerler burada çoğunluğu Müslüman  350 öğrenciye  İngilizce, Matematik, müzik, sanat, tarih, fen gibi dersler verdiler.

Gönüllü eğitim programının sonunda yapılan veda partisine öğrencilerin çoğunun annesi burkaları (siyah çarşaf kıyafetleri) ile geldiler.

Partinin sonunda annelerin teşekkürünü yerel yardım kuruluşunun müdürü askerlere şöyle ifade etti: “Bize sizin küçük şeytanlar olduğunuz öğretildi ancak şimdi anladık ki siz melekmişsiniz.”

 

İsrailli gençlerin gönüllü faaliyetleri sınıfları ziyaret eden İsrail’in Hindistan Elçisi Daniel Carmon  ve Fighters For Life organizasyonu Genel Müdürü Hava Kuvvetleri eski Komutanı Eliezer Shkedi tarafından da övüldü memnuniyetle karşılandı.  Fighters For Life organizasyonu şimdiye kadar gönüllü askerleri  Etiyopya, Güney Amerika, Orta Amerika’daki fakir bölgelere gönderdi. 

İsrail’de zorunlu askerlik hizmeti olan üç yılın bitiminde terhis olmak askerliğin bitmesi için yeterli olmuyor. Her erkek İsrail vatandaşı 40 yaşına kadar senede bir ay görev yaptığı birliğe çağrılıyor.  Ülkede genç erkekler arasında ‘senede11 izinli bir askerim’ şakası yaygın bir nükte.