Kaçırılıp öldürülen İsrailli gençlerin hikâyesi TV dizisi olacak

Amerikalı televizyon şirketi HBO ve İsrail şirketi Keshet, Eyal Yifrach, Gil-Ad Shaer ve Naftali Frenkel’in 2014 yazında kaçırılıp öldürülmesini ele alan bir dizi yapmaya hazırlanıyor.

Dünya
13 Ekim 2016 Perşembe

 

HBO, 2014 yazında yaşanmış olayları çözmeye çalışan bir Şin Bet soruşturmacısının hikâyesini anlatan yeni bir dizi hazırlığında olduğunu duyurdu. Dizi, 12 Haziran 2014’te Batı Şeria’da kaçırılıp öldürülen İsrailli üç genç çocuğun, Eyal Yifrach, Gil-Ad Shaer ve Naftali Frenkel’in, hikâyesini ele alıyor.

Üç gencin kaybolduğu ve kaçırılmış olabileceği düşünüldüğü dönemde İsrail ordusu ‘Kardeşin Bakıcısı’ adıyla bir operasyonla arama başlatmıştı.  30 Haziran’da çocukların cesetleri Hebron yakınlarında bir alanda bulundu.

Daha sonra üç gencin, otostop çektikleri, Marwan Kawasmeh ve Amar Abu-Eisha’nın arabasına bindikten sonra aynı gece öldürüldükleri anlaşılmıştı. HBO dizisinin yapımı ve çekimleri İsrail’de olacak; dizi Hagai Levi (The Affair’in yaratıcısı) ve Noah Stollman (İsrail filmi olan The Human Rescouces Manager adlı filmin yazarı) tarafından yaratıldı.  Dizi Joseph Cedar tarafından yönetilecek; Cedar’ın 2011 senesindeki Footnote adlı filmi de Oscar’a en iyi yabancı film olarak aday gösterilmişti.