Terörist babası ile gurur duyan kız

Pazar günü Kudüs’te arabasından etrafa ateş açan ve iki kişiyi öldüren, beş kişiyi yaralayan teröristin kızı, babası ile gurur duyduğunu ifade etti.

Dünya 0 yorum
10 Ekim 2016 Pazartesi

Yedioth Aharonot gazetesinin öğrendiğine  göre, ölü ele geçirilen Abu Sabih’in kızı internette yayınlanan bir videoda,  babasının eylemini övdü. Sabih’in kızı videoda, “Babamın yaptıklarından gurur duyuyorum, babam büyük bir adamdı” şeklinde konuştu.

Gazze’de yönetimde olan Hamas örgütü de yaptığı bir açıklama ile Sabih’i kahraman ilan etti.

Hamas açıklamasında eylem ile ilgili direkt bir ilişkiden söz etmezken, Sabih’in eyleminin İsrail ordusunun davranışlarının doğal bir sonucu olduğunu iddia etti.

Pazar günü terör eyleminin ardından Gazze’ de sokaklarda kahraman ilan edilen teröristin hatırasına tatlı dağıtıldı.  Batı Şeria’da ise El Fetih yönetimi terörist için bir günlük yas ilan ettiğini açıkladı.

İsrail polisi öldürülen teröristin Morabitun adlı İslami radikal bir örgütün üyesi olduğunu açıkladı.   Morabitun örgütünün üyeleri genellikle Tapınak Tepesine yaklaşan Yahudileri taciz etmekle biliniyor.

Araba yakmak, kanunsuz silahlı eğitim almak gibi suçlardan sabıkalı olan Sabih, daha evvel beş ay hapis yatmış. Sabih son olarak bir polise saldırmaktan dört ay ceza almıştı.

 

 

1 Yorum