Irak’taki 5000 yıllık havaalanı

Irak Ulaştırma Bakanı Yahudi bir Sümer tarihi uzmanına dayandırdığı açıklamasında, dünyanın ilk havaalanının Irak’ta 5000 yıl evvel uzaylılar tarafından yapıldığını iddia etti.

Dünya
7 Ekim 2016 Cuma

Irak Ulaştırma Bakanı Kazım Fincan, tarihteki ilk havaalanının güney Irak’taki Dhi Kar bölgesine yapıldığını belirtti.

Zamanın Sümer medeniyeti ile uzaylıların ilişki içinde olduğunu belirten Fincan, “Bana inanmıyorsanız bu konuda uzman olan ve kitaplar yazmış Yahudi asıllı büyük  tarihçi Zecharia Sitchin’i okuyun” şeklinde konuştu. 

Irak’taki Dhi Kar bölgesinin havaalanı inşa etmek için ideal bir iklime sahip olduğunu belirten Bakan Fincan, dümdüz bir zemine sahip platonun,  uçakların korkulu rüyası yan rüzgarlara da tamamen izole bir doğal yapıya sahip olduğunu söyledi. 

Dhi Kar, eski Sümer Uygarlığının merkezi bir bölgesi idi. Bölgede bulunan Ur Kalıntılarından  Yahudi kutsal kitabı Tevrat’ta, İbrahim Peygamber’in (Avram Avinu) doğum yeri olarak söz edilir.  Zecharia Sitchin bir dönem İsrail’de yaşamış kendi kendini Sümer medeniyeti üzerine yetiştirmiş Amerikalı  bir tarihçi. 

Sitchin’in Sümerler ve dünyayı ziyaret etmiş uzaylılar hakkındaki iddiaları modern arkeoloji ve bilim tarafından reddedilse de, tarihçinin kitapları milyonlar tarafından okunuyor.