Tanrı’ya mektup yazmak Yeni Yıl : 5777

Her yıl Yahudi aleminin yılbaşı Roş Aşana’da İsrail PTT’si dünyanın dört bir yanından ve ülke içinden adres satırına ‘Tanrı’ yazılmış binlerce mektup alır.

Dünya
23 Eylül 2016 Cuma

Dünyanın sayısız lisanında yazılan mektupların adres satırında şu ifadeler geçer: “Tanrı’ya”, “Gökyüzündeki Kutsal Babamız’a”, Evrenin Hakimi’ne, Batı Duvarı’na.

İsrail PTT’sine yeni giren bir çok memuru şaşırtan bu mektuplar önce adresi olmayan mektuplar bölümünde saklanır ardından Kudüs Batı Duvarı Hahamı Rav Shmuel Rabinowitz’e gönderilir.

Rav Rabinowitz, Evrenin Mutlak Hakimi’ne yazılmış bu mektupları ve istekleri Kutsal Yahudi Tapınağı’nın günümüzde ayakta kalmış tek duvarı olan Batı Duvarı’ndaki taşların arasına yerleştirir.   Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail PTT Müdürü Dan Goldstein söz konusu mektupları bizzat taşımayı bir görev edinmiş.  Yaklaşmakta olan Yahudi kutsal günleri ve Yeni Yılı’nda Rabinowitz ve Goldstein’ın işi çok gibi görünüyor.

Eğer siz de bir gün Tanrı’ya mektup yazmak isterseniz sizi ciddiye alacak bir PTT olduğunu  hatırlayın: İsrail postaneleri…