Metrobüs arabaların arasına daldı

Acıbadem´de yoldan çıkan metrobüs, D-100´e girerek kaza yaptı, çok sayıda aracı altına aldı.

Toplum
23 Eylül 2016 Cuma

Görgü tanıklarının iddiasına göre kazaya metrobüs içinde yaşanan kavgada şoföre tekme atılması yol açtı. 

Belediyenin açıklamasına göre kazada 10 vatandaş hafif yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, Avrupa Yakası'ndan gelen 34 TP 2406 plakalı metrobüs, Acıbadem durağında yoldan çıkıp, karşı yönden gelen çift katlı otobüsle çarpıştı. Metrobüs, çarptığı araçları altına aldı.

CNN TÜRK'ün haberine göre, metrobüs şoförüyle bir yolcu arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası yolcu şoföre tekme attı. Bu tekmenin ardından şoför direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride girdi. Bir diğer iddiaya göre ise yolcu şoföre şemsiyeyle vurdu.

Bir diğer iddia da şöyle, İHA muhabiri Mustafa Esen'in CNN TÜRK'e verdiği bilgiye göre metrobüs içinde bir tartışma çıktı ve yolculardan biri sürücünün kafasına vurdu.  

İBB'den resmi  açıklama

Açıklama şöyle:

"Sabah saatlerinde Acıbadem-Kadıköy istikametinde seyir halinde olan metrobüs yolundan çıkarak karşı yöne geçerek üç otomobil bir otobüse çarptı. Kazada 10 vatandaş hafif yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte itfaiye ve ambülanslar 6 dakikada olay yerine intikal etti. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırdığı ve darp ettiği, kazanın bu nedenle meydana geldiği öğrenildi. Olay ilgili soruşturma devam ediyor."