Sefa getiren sonbahar trendleri

Tatiller bitip herkes eve döndüğüne ve artık takvimler eylül ortasını gösterdiğine göre devir yaz rehavetini bırakıp çalışma, çalışmaya motive olma devridir. Bu işin kolay olmadığını biliyorum. Ama siz de yalnız olmadığınızı bilin, zira yaz tüm kuzey yarımküre için sona erdi! Ana görevi bizi eğlendirmek, hayata motive etmek , “tatil bitti ama yıkılmadım, buradayım!” mesajını vermemizi sağlamak olan trendler, sonbaharı en şahane şekilde karşılamanız için buradalar.

Sandra FRANKO Yaşam
21 Eylül 2016 Çarşamba

Mademki konumuz çalışmak, önce sizi çalışmaya en çok motive edecek (1) ‘working space’ trendinden bahsedelim. Bir seneyi aşkın zaman önce working space’leri Şalom için derlemiştim. Nesi yeni bu trendin derseniz; Levent’e konuşlanan Kolektif House ve Workington (eski ismiyle Urbanstation) yeni ve büyük şubeleri ile sonbaharda belli bir ofisten çalışmak zorunda olmayanların gözdesi.

Sonbaharla birlikte evde geçireceğimiz akşamlar artıyor. Ne yapılıyor peki evlerde? “Evde takılmanın da trendi mi olur? Yemek yiyecek, ayaklarımızı uzatıp TV seyredeceğiz işte!” demeyin, her şeyin bir adabı var! Bu sonbahar ne yiyip, ne izleyeceğinize siz değil trendler karar verecek.

Yüzyılın süper besinleri arasında sayılan, Meksika ve Guatemala’da yetişen (2) chia tohumu, barındırdığı yüksek lif, protein ve Omega 3 oranıyla izin verin sizin de mutfağınızda hak ettiği yeri bulsun! Bu tohumu, puding, pancake, dondurma gibi tariflerde kullanıp, bir yandan tatlı yerken, bir yandan sağlıklı beslenenler kervanına katılabileceksiniz.

Henüz izlemedeyseniz, bu sonbahar mutlaka izlemeniz gereken diziler Stranger Things ve Narcos. Ayrıca, magazin gazetelerinde efendiliği ile bol bol övülen,  Taylor Swift ile ayrılığının ardından çok konuşulan, Tom Hiddleston’ın başrolünde olduğu (3) The Night Manager da vakit ayırmanız gereken bir mini dizi. Son olarak, iki bölümünün Türkiye – Suriye sınırında geçtiğini de söyleyip, fazla da ‘spoiler’ vermeden bu paragrafı sonlandırıyorum.

Evdeyken yapılacaklar anlaşıldıysa, gelelim dışarıya nasıl çıkmanız gerektiğine.  Saçlardan başlayalım. Geçtiğimiz bahar çok moda olan, Gülriz Sururi’nin mini topuzunu andıran hipster topuzu yerini; 2000’lerin popüler çizgi filmi Ay Savaşçısı’nın topuzunu andıran (4) çift yandan topuz alıyor. (Saçlarınız Ay Savaşçısı gibi aşağıya doğru sarkmamalı, komple topuz olmalı) Yok ben normal bir görünüm ile sokağa çıkacağım illa diyorsanız, bu sonbaharın modası, tercihen kısa, düz ve küt saçlar. 

(5) Midi boy, pileli, parlak etek modası yazın sona ermesi ile birlikte kaldığı yerden devam ediyor. Hâlâ bir tane edinmediyseniz şimdi tam sırası. Geçtiğimiz sezon, podyumlar dışında hak ettiği yeri bulamayan pijama modası da kışlık pijamalarla devam ediyor! Bana yeni bir şey söyle diyenler için, (6) kadifenin 50 çeşidi diyorum. İster ceket, ister pantolon, ister elbise, kadife bu sezon her yerde! Ayrıca; moda tutkunları tarafından askılı atlet, elbise, tulum içine giyilen yarım kollu ya da uzun kollu bluzlar ve garip omuz dekolteleri bu sezon gözlerimizi tırmalayacak moda trendleri listesinin başında yer alıyor.

Abiyelerde (7) boğazlı elbiseler başı çekiyor. Bir trend takipçisi olarak, havalar çok soğumadan kendinize küt topuklu bir babet edinseniz iyi olur. Zaten önümüzdeki ilkbahar da gerekli olacak. Aksesuarlara gelecek olursak... Tüm bahar ve yaz yanımızdan ayırmadığımız clutch’larımızı yavaşça dolaba bırakıyoruz ve kendimize bir (8) bohça çanta ediniyoruz. Takılarda ise uzun, sarkıntılı küpeler sonbaharın olmazsa olmazları...

Konu ne olursa olsun, ister giyim (trençkotlar, t-shirtler, gece elbiseleri), ister ev dekorasyon ister bir Instagram fotoğrafının backgroundu; tercihen yeşil tonlarında (ama duruma göre mavi ya da kahverengi de olabilir.) (9) bol yapraklı, -benim deyimimle- ‘jungle’ deseni, hayatımıza damgasını vuruyor. Bu deseni es geçmeyin...

Gelelim Instagram’a... Ne yazık ki, plaj resimlerinin yerlerini devretme zamanı geldi. Havalı bir gün batımı resmi ya da ‘hoş geldin sonbahar’ temalı bir doğa resmi bu ayların popüler Instagram postları. “İyi de içinde benim olmadığım pozlar az like alıyor” diyenler için;  güzel bir kapı önündeki basamaklarda oturulmuş pozları tavsiye ediyorum. Gece çıkarsanız, iki kişi bir fotoğraf koyup, #partnerincrime hashtag’ini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Kurban Bayramında ve yazın çektiğiniz fotoğraflara tüm sonbahar ve kış boyunca thorw back’ler yapacağınızı unutmadan gözünüz gibi bakın. Ayrıca Akmerkez’e uğrayıp Beymen’in yeni Werepublic mağazasının önündeki, (10) 4 kattan aşağı inen kaydırağın resmini henüz paylaşmadıysanız, fazla gecikmeyin derim.

Hazır konu Beymen’den açılmışken, Beymen’in Bemoji App’ini de yüklemeniz gerektiğini söyleyeyim. İngiliz illüstratör Kate Phillipson tarafından Beymen’e özel tasarlanan emojileri, fotoğraflarınızın üzerine ekleyip Instagram’da paylaşarak, hem eğlenceli hem trendi kişiliğinizi ön plana çıkartabilirsiniz.

App’lerden devam ediyorum. Geçen ay bahsettiğim, Instagram’a eklenen Instastories özelliği ile Instagram kullanıcıları, kendilerini hiç ‘like’ etmeyen hatta takip bile etmeyen kişilerin story’lerini izlediklerini fark etti. Bu durumla birlikte gözü açılan sosyal medya kullanıcıları, Instagram takipçileri hakkında bilgi veren uygulamaları daha çok indirir oldu. Ben şimdilik followers adında bir uygulama kullanıyorum. Takip ettiğim kimler beni takip etmiyor, beni ‘unfollow’ edenler kim,  takip etmediği halde kimler sürekli postlarımı ‘like’ ediyor veya takip ettikleri halde hiçbir resmimi ‘like’ etmeyenler kim gibi listelere kolayca ulaşabiliyorum.

Bana gelince, mevsim geçişleri içime acayip bir mutluk veriyor. Favori çalışma mekanım working space’ler falan değil Bebek Kahvesi, favori aktivitem yan masayı dinlemek. Alışveriş listemde dergiler, battaniye ve battaniyeleri koyabileceğim bir sepet var! Anladınız siz beni