UÖMO eğitime geleneksel başarı ödülleri ile başladı

5 Eylül Pazartesi günü yaklaşık 630 öğrenci UÖMO’da yeni eğitim dönemine merhaba dedi. Geleneksel olarak her yıl okulun ilk günü verilen Jinet-Sami Eskenazi Üniversite Ödülleri, Yusuf De Eskinazis Matematik Ödülü, FKD’nin verdiği Intensive Language Class KET Ödülü Oditoryum’da sahiplerini buldu.

Toplum
7 Eylül 2016 Çarşamba

UÖMO’da yeni eğitim-öğretim yılının açılış törende ilk konuşmayı yapan Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi, dersler ve sosyal etkinliklerle dolu geçecek yeni öğretim yılına başarı ödülleri ile başlamanın UÖMO ailesi için büyük bir motivasyon olduğunu ifade etti ve öğrencilerine bu fırsatları sunan UÖMO dostlarına teşekkürlerini sundu.

İlkokul Müdürü Emine Kandemir, Ortaokul Müdürü Zeynep Adıgüzel ve Lise Müdürü Funda Kara öğrencilerine başarılar dileyen konuşmalar yaptılar. Ortaokul Müdürü Zeynep Adıgüzel “Okul yaşamında başarı başkalarını geçmek, yarışta birinci olmak değil; kişinin kendi yeteneklerini geliştirmesi ile mümkündür” diyerek sabrın ve kararlığın önemini vurguladı.

2016 Jinet-Sami Eskenazi Üniversite Ödüllerini bu yıl, LYS’de Fen alanında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazanan ve aynı zamanda dil sınavında Türkiye genelinde ilk 1000’e giren Sabi Kandiyoti ile Sosyal alanında Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’ne yüzde 100 bursla girmeye hak kazanan Boni İpekoğlu aldı. TEOG’da yüksek puan alarak lise eğitimine UÖML’de yüzde 80 başarı bursu ile devam edecek olan Larissa Saduk da Eskenazi Ailesi tarafından ödüllendirildi. Öğrenciler Eskenazi ailesine teşekkürlerini ifade eden konuşmalar yaptılar. Konuşmasında, ‘insanoğlunun duygularının, düşüncelerinin ve hayatta aldığı kararların sayısız faktörler tarafından belirlediğini ve bireyin eğitim aldığı okulun bu kararlarda önemli rol oynadığını’ vurgulayan Sabi Kandiyoti arkadaşlarına, “Benim de öğrenciyken, dersler ve sosyal yaşamın yoğunluğu içerisinde ne kadar şanslı olduğumu unuttuğum günler oldu. Size tavsiyem bu sıralarda okurken, sunulan fırsatların değerini bilin. Hocalarınızın ve cemaat büyüklerinizin desteğinin yanınızda olduğunu unutmayın ve onların yardımlarını size olan güvenlerini boşa çıkarmayın” diyerek seslendi.

İstanbul Üniversitesi İktisat’ı kazanan, üniversite eğitimine İtalya’da devam etmeye karar veren Liza Cemel, Yusuf De Eskinazis Matematik Ödülü’nü Verda De Eskinazis’ten, KET Sınavında en yüksek başarıyı gösteren ILC öğrencisi Reysi Giron, FKD ILC KET Ödülü’nü Beto Küçükçağ’dan aldı.

Geçen yılın ardından, bu yıl ikinci kez First Step To Nobel Prize ödülüne layık görülen ve İsrail’de yüksek lisans ve doktora öğrencilerine bilim ve teknoloji alanlarında fırsatlar sunan Weizmann Enstitüsü’nde 2016 yaz stajı programına kabul edilen Yosi Kohen Kutucu elde ettiği kazanımlarını konuklarla paylaştı, program hakkında bilgiler verdi.

Kimya Öğretmeni UÖMO Proje Danışmanı Talha Kılıç öğrencilerin uluslararası projelerde aldığı ödülleri sundu.

British Side tarafından uygulanan ve İngilizce okuryazarlık seviyesini değerlendiren Cambridge ESOL sınavlarına katılan tüm öğrenciler sahneye çağırıldı ve alkışlandı.

Okul marşının ardından, tören iyi bir eğitim-öğretim yılı dilekleriyle sona erdi.