Yavru geyik için düşmanlıklar hiçe sayıldı

Batı Şeria’da kaza ile bir geyik yavrusuna çarpan Filistinli, sonunda daha iyi bakılacağını düşünerek yavruyu Yahudi veterinerlik okuluna verdi.

Dünya
5 Eylül 2016 Pazartesi

Filistinli çiftçi yanlışlıkla traktörü ile çarptığı geyik yavrusunu evine götürerek bir süre baktı. Ancak İsraillilerin geyik için daha fazla şey yapabileceklerini düşünen çiftçi yavruyu Gush Etzion’daki bir veterinerlik okulunun saha çalışma ekibine teslim etti. Yavruyu muayene eden veterinerler onu Kudüs’teki hayvan hastanesine nakletti. 

Gush Etzion Veterinerlik Okulu Müdürü Yaron Rozental basına yaptığı açıklamada, Filistinli çiftçinin ilk müdahaleyi doğru yaptığını ve ona iyi baktığını belirtti.

Rozental, bir Arap çiftçinin kendilerinden yardım istemesinin nadir bir olay olduğunu da  ifade etti.  Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli çiftçi geyiği doğru yere teslim ettiği için son derece mutlu idi.   

Rozental,  Arap olsun Yahudi olsun tüm Batı Şeria’daki çiftçilere çağrıda bulunarak yaralı bir hayvan bulduklarında kendilerine getirmelerini istedi.

İsrailliler ile Filistinlilerin arası ne zaman tam düzelecek bilinmiyor ancak yeni doğmuş geyik yavrusunun durumu hızla düzeliyor.