Almanya’da ikinci Yahudi lisesi açılıyor

Kuzeybatı Almanya’da açılacak lise, Almanya’daki Yahudi liselerinin sayısını ikiye çıkartacak. Yeni lisenin yaklaşık 40 öğrencisi olacak.

Dünya
29 Ağustos 2016 Pazartesi

Yakın bir döneme kadar, Almanya’nın sadece Berlin’de bir Yahudi okulu bulunuyordu. Duesseldorf’ta açılacak ikinci okulun Münih’te de üçüncü bir okulun açılışı için çalışmalar devam ediyor.

Almanya Merkezi Yahudi Konseyi Başkan’ı Josef Schuster, Yahudi hayatının Almanya’da sağlam bir yeri olduğuna inandıklarını belirtti. Schuster ayrıca, böyle bir okul açılmasını sağlayacak kadar öğrenci toplanmasının Yahudi Cemaati için çok olumlu olduğu dile getirdi.

Düsseldorf Yahudi Cemaati Başkanı Michael Szentai-Heise ise okulun güvenliğinin çok önemli bir konu olduğunu belirterek bu durumun Yahudilerin yüzyıllardır yaşadığı gerçeğin bir parçası olduğunu ekledi.

Szentai-Heise, yeni lisede Yahudilikle ilgili derslerin haftada 8 saatle sınırlı olduğunu, Yahudi olmayan öğrencilerin de okula kayıt yaptıracağını belirterek hatta belli dönemlerde okul içerisinde Noel ağacı bile olabileceğini ekledi.