Almanya 9 bin mülteci çocuğu kaybettiğini kabul etti

Almanya’daki kayıp mültecilerin sayısı artıyor. Uzmanlar, sadece çocuklar arasında 9 bin kayıp olduğunu iddia ediyor.

Dünya
29 Ağustos 2016 Pazartesi

Avrupa, Ortadoğu’da yaşanan savaştan kaçarak kendisine sığınan mültecilerle baş edebilmenin yollarını arıyor halen. Büyük sayıda mülteci alan ülkelerin başında gelen Almanya, 60 bin çocuğun refakatsiz olarak geldiğini, sadece ocak ayında bunlardan 4750 tanesinin kayıp olduğunu açıkladı. Kayıp çocuklarının sayısının yaz aylarında ise 8600’e çıktığı açıklandı.

Çoğunluğu Afganistan, Suriye, Somali, Cezayir ve Fas’tan gelen çocuklar arasında yüzlercesinin 14 yaş altı olduğu belirtildi. Yetkililer, mültecilerle ilgili belgelerin ve yasal işlemlerin tamamlanması ile bazı çocukların nerede oldukları ile ilgili bilgilerin netleşeceğini umduklarını belirtirken, istatistikler birçoğundan bir daha haber alınamayacağını gösteriyor.

2013-2014 yıllarında kayıp olarak bildirilen mülteci çocukların çoğunluğu daha sonra bulundu. Ancak 2015 yılında kayıpların sadece dörtte biri tekrar ortaya çıktı.

Yetkililer, gerçekte kayıp sayısının daha az olduğunu, kayıplarla ilgili olarak bazen iki, bazen 3 bildirim yapıldığını, sayının bu nedenle artmış gözüktüğünü belirtiyor.