Hasidik Yahudilerin bikini firması

Ortodoks dindar Yahudiler veya İbranice adı ile Hasidler ile bikini mayo kavramı aynı cümlede bile nadiren yer alırken, New York’ta yaşayan dindar Yahudi Barry Glick’in ürettiği bikiniler Amazon’da popüler oldu.

Dünya
19 Ağustos 2016 Cuma

Dindar Yahudiler dünyasında kadınlar ve erkekler ayrı plajlarda veya kendilerine ayrılan zamanda denize girerken, hem kadının hem de erkeğin vücudunun kamusal alanda sergilenmesi Hasid geleneklerine tamamen aykırı bir durumdur.

Ancak tahmin edileceği üzere Barry Glick’in tasarımlarında söz sahibi olduğu ve ortağı Saul Samet’in finansmanını yaptığı bikini markası Beach Gal’in hedef kitlesi, dindar kadınlar değil.

Her ikisi de New York’un Yahudi mahallesi Borough Park’ta oturan ortaklar kurdukları işin Yahudi kanunlarına aykırı olmadığını iddia ediyorlar, ancak kendi çevrelerinde bu konuda fazla konuşmaktan da çekiniyorlar.

Haberi veren JTA yayın kuruluşuna göre, iki ortak şirketleri ve yarattıkları bikini ile ilgili haberlerde kesinlikle resimlerinin yayınlanmasına da izin vermiyorlar.

Beş çocuklu dindar bir kişi olan Glick karısının söz konusu işi kurmakta büyük destek olduğunu belirtmekten de kaçınmıyor.