Nephesh Tiyaro Grubu Monofest 2016 Tiyatro Festivalinde

Bu sene 24-28 Ağustos tarihleri arasında İzmir Şirince’de MonoFest2016 Tiyatro Festivalinin ikincisi düzenleniyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
17 Ağustos 2016 Çarşamba

Beş gün boyunca 16 oyun sergilenecek. Bunların içinde Türkiye’den Tiyatro Medrese yapımı dört oyunun yanı sıra aralarında İsrail, Litvanya, Polonya, İran ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu dokuz ayrı ülkeden 12 performans tiyatro severlerle buluşacak. İki mini atölye ve monodrama hakkında bir panel de yer alacak.

Nephesh Tiyatrosunu temsilen İsrail’den gelen oyuncu Asnat Zibil, oyunun yazarı Hagit Bodankin ve teknisyen Liad Malone’un katkısıyla ‘Mısır’dan Çıkış’ adlı oyun, 28 Ağustos akşamı saat 21.00’de İbranice olarak sahnelenecek.

1973 Yom Kippur savaşında babasını kaybeden bir çocuğun savaşa dair anılarını anlatan oyun, topluluğun ödüllü performanslarından biri. Oyundaki performansıyla 2010 Jaffa Uluslararası Monodrama Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Asnat Zibil aynı zamanda bir yönetmen. Oyunu Vidi Bilu yönetti, müziği ise Ofer Bashan’a ait.

www.tiyatromedresesi.org

 

 

‘Veda’ Seramik Sergisi Galeri Selvin’de

Elif Aydoğdu Ağatekin’in ‘Veda’ adlı seramik sergisi, 18 Ağustos -10 Eylül tarihleri arasında Galeri Selvin 2 İstanbul’da izlenebilir.  Veda, göçün yorduğu insanları, bu insanların kendilerine yeniden kurmak zorunda kaldıkları hayatları, o hayatın içindeki anıları küçük bir kızın hatıralarında kalan parçalarla anlatmaya çalışan bir sergi. 

Sergiyi oluşturan serilerin her biri kırık dökük seramik parçalar ve belli belirsiz anıların içinden bir bütüne dönüşmekte ve izleyeni; ayrılmaya,  geride bırakmaya bir başka ifadeyle ‘veda’ etmeye zorlamaktadır.

www.galeriselvin.com

 

Fikret Mualla’nın desenlerini gördünüz mü?

Amerikan Hastanesi  ‘Operation Room’ Sanat Galerisi, Fikret Mualla’nın ‘Saint-Anne Desenleri’ni sanatseverlerin beğenisine sundu.  Hayatının büyük bölümünü Fransa’da geçiren ünlü ressam Fikret Mualla Saygı’nın 1953-1956 ve 57 yıllarında aralıklarla kaldığı Paris Saint-Anne Akıl Hastanesinde çizdiği desenlerden oluşan sergi, 30 Ağustos’ta sona eriyor. Saygı’nın kurşun kalem ve mavi tükenmezle çizdiği desenler, hastalığının sakin ve durağan yüzünü yansıtıyor. Küratörlüğünü Deniz Akseloğlu’nun üstlendiği sergi, Ferit Edgü ve Metin Deniz koleksiyonlarından derlenmiş.