İsrail Başbakanı: “Ben Filistin halkına, liderlerinin verdiğinden daha çok değer veriyorum”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Facebook için hazırlattığı bir videoda Filistin halkına seslendi ve İsrail’in Filistin halkına kendi liderlerinden daha çok önem verdiğini belirtti.

Dünya
12 Ağustos 2016 Cuma

Söz konusu video  Gazze’ye yapılan bazı uluslararası yardımların Filistin halkına gitmesi yerine Hamas’ın askeri kanadının silahlanması için kullanılmış olduğunun ortaya çıkması dolayısı ile yayınlandı. 

Netanyahu videoda şöyle konuştu: “  İsrail’in Başbakanı olarak ben Filistin halkına liderlerinin verdiğinden daha çok değer veriyorum”. 

Daha evvel basında çıkan haberlerde  Hıristiyan yardım derneği World Vision’nın Gazze sorumlusu Muhammet El Halabi’nin son beş yıldır yapılan yardımın 7.2 milyon dolarını Hamas’a aktardığı ortaya çıkmıştı.  İkinci bir yolsuzluk ise BM örgütü  UNDP’nin insani yardım için gönderdiği fonların Hamas komandolarının eğitimi için kullanılmış olmasının ortaya çıkmış olması idi. 

Ailesi ile birlikte  göründüğü videoda Netanyahu ayrıca, İsrail hastanelerinde tedavi edilen Gazze vatandaşlarından bahsetti ve çoğu kez hastaların İsrail’e tedaviye gitmesine Hamas’ın engel olduğunu da belirtti.