Gazze’ye yapılan yardımı teröre aktarmış

İsrail Dışişleri Bakanlığı, World Vision isimli derneğin Gazze sorumlusu Muhammed El-Halebî’nin, Hamas’ın terör faaliyetlerine son 10 yılda, yıllık 7 milyon dolara varan miktarlar aktardığı ile ilgili rapor yayınladı.

Dünya
10 Ağustos 2016 Çarşamba

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan raporda, Gazze’ye insani yardım amaçlı yapılan bağışların, askeri üs inşası, terör aktiviteleri, Gazze’den İsrail’e geçiş sağlayan tünellerin açılması, Hamas’ın askeri kanadı için maaş ödemeleri ve Sina’da yerleşik Hamas için silah satın alımlarında kullanıldığı iddia edildi.

İsrail Hükümeti Sözcüsü David Keyes, “Hamas, savaş makineleri oluşturmak için özürlü ve yoksul Filistinli çocuklardan on milyonlarca dolar çaldı” dedi.

 Söz konusu raporla El-Halebî’nin, İsrail tarafından tutuklanmasının ardından Avustralya, Filistin’e yardım fonunu askıya aldı.

ABD merkezli World Vision, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük insani yardım kuruluşlarından biri. Kuruluş, ABD, İngiltere, Avustralya gibi batılı ülkelerden ve özellikle Birleşmiş Milletler’den büyük destek alıyor.