Şalom yazarları Demokrasi Mitingi’ndeydi…

Demokrasi ve Şehitler Mitingi tarihi bir kalabalık ile gerçekleşti.

Dünya
8 Ağustos 2016 Pazartesi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ Pazar günü Yenikapı’da yapıldı.

Yenikapı Miting Alanında düzenlenen tarihi miting için saatler öncesinden yola düşen vatandaşlar, miting alanına özel olarak düzenlenen kara ve deniz taşıtları ile geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şapka ve bayrak dağıtırken, alana kurulan 60 metrelik sahnenin iki tarafına Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz’da şehit olanların isimlerinin yazılı olduğu pankartlar asıldı.

Tarihi mitinge, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar Kurulunun bazı  üyeleri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, KKTC Başbakanı

Hüseyin Özgürgün, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kuvvet komutanları, azınlık cemaatlerinin dini liderleri de katıldı.

Şalom Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas, Riva Hayim ve Henri Çiprut 

Türk Musevi Cemaatinden Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemat Başkanı İshak İbrahimzadeh, ve  Şalom Gazetesi yazarları da Türk demokrasisi  için Yenikapı’da idi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting öncesi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir süre sohbet ettiği de dikkat çekti.