IsraAID ve Yezidi mülteciler savaşta ölenleri andı

İsrail insani yardım organizasyonu IsraAID ve kurtardığı 1500 Iraklı Yezidi Yunanistan’da mülteci kampında savaşta ölenleri andı.

Dünya
5 Ağustos 2016 Cuma

Yunanistan’ın kuzeyinde Petra kampında kalan Iraklı mülteciler çarşamba gecesi düzenledikleri törende yürüyüşler yaptılar, radikal teröre kurban giden kişiler için mumlar yaktılar ve kayıpların tek tek isimlerini okudular, dua ettiler.

 

3 Ağustos 2014 tarihinde Irak’ın Sincar şehrine giren IŞİD terör örgütü milisleri yüzlerce kişiyi kadın, çocuk demeden katletmişti.

 

Binlerce Yezidi, BM ve uluslararası yardım kuruluşlarının desteği ile bölgeden uzaklaştırılmıştı. Ancak yardım imkanlarının yetersizliği birçok savunmasız sivilin teröre kurban gitmesine neden olmuştu.

 

Bugün halen terör örgütünün elinde onlarca Yezidi esir olduğu, kadınların erkekler tarafından istismar edildiği biliniyor.

 

IsraAİD Avrupa’nın dört bir köşesinde işlettiği kamplarda Irak ve Suriye’den kaçmak zorunda kalmış insanlara psikolojik destekten mesleki beceri kazanmaya kadar çok geniş bir yelpazede yardım ediyor.

IsraAID özellikle kampta yaşayan ailesiz kalmış  çocukların eğitim ve psikolojik gelişmesine yardımcı oluyor.

 

İsrailli onlarca doktor ve sosyal yardım görevlisi gönüllü olarak organizasyona destek veriyor.