Lagazetta bizimkileri övdü

İtalya’nın en çok satış yapan günlük spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, Alessandro Rossi imzalı yazısında Fenerbahçe ve Galatasaray’ı değerlendirdi.

Spor
3 Ağustos 2016 Çarşamba

Geçen yıl CSKA Moskova’ya son anda kupayı kaptıran Fenerbahçe’nin bu yıl tekrar bunu deneyeceğini ve bunun için de kadrosunu oluşturmakta yerinde karar aldığını yazdı. Haberde öncelikle Jan Vesely’nin 3 yıllık yeni sözleşme imzalamasının, Ekpe Udoh’un 1+1 yıllık kontrat yenilemesinin altı çizilirken geleceğin yıldızlarından Bogdan Bogdanovic’in de Phoenix Suns planını bir yıl ertelediği vurgulandı.

Fenerbahçe’nin bu yıl kupayı kaldırma şansının arttığı belirtilirken Avellino’dan gelen 18,4 sayı, yüzde 41,2 üç sayı ile oynayan James Nunnally ‘nin çok önemli bir transfer olduğuna değinildi. Obradovic ‘in sistemine entegre olacak ligin MVP’sinin oyun kalitesini artıracağı da haberde yer aldı.

Eurocup’ı kazanarak Euroleague’de oynama hakkı elde eden Galatasaray’ın, Ergin Ataman ile yola devam ettiğinin yer aldığı yazıda, yeni transfer 21,3 sayı, 9,1 ribaunt ortalamaya sahip Austin Daye’in takımın yıldızlarından biri olacağı vurgulandı. Alex Tyus, Vladimir Micov, Russ Smith, Deon Thompson, Nenad Krstic, Jon Diebler ‘ın katılımı ile Galatasaray’ın ofansif anlam çok güç bir takım olduğu da haberde yer buldu.