Kahlon ekonomi bakanı oldu

İsrail kabinesi, Kulanu Partisi Genel Başkanı Moşe Kahlon’un maliye bakanlığı görevinin yanı sıra ekonomi bakanlığı görevini de üstlenmesini kabul etti.

Dünya
3 Ağustos 2016 Çarşamba

İşçi-İşveren İlişkileri Masası da Kahlon’un yeni bakanlığından Likud Partili Haim Katz’ın bakanı olduğu Sosyal İşler Bakanlığı’na devredildi. Kahlon gelecekte ekonomi bakanlığı görevini kendi partiden Eli Cohen’e devredecek.

Hükümet kurulduğunda Şas Genel Başkanı Arye Dery, ekonomi bakanlığına getirilmiş, ancak Dery doğalgaz sözleşmesinin içeriği ile ilgili çekincelerinden dolayı geçtiğimiz kasım ayında istifa etmiş ve içişleri bakanlığına getirilmişti. O tarihten bu yana Dery’nin ekonomi bakanlığındaki görevlerini Başbakan Binyamin Netanyahu üstlenmişti. Kahlon’un ekonomi bakanlığına getirilmesi ile Netanyahu Başbakanlık görevinin yanında, dış ilişkiler, iletişim ve bölgesel işbirliği makamlarını yürütmeye devam ediyor.

Kabine aynı zamanda Likud Partisi’nden Zeev Elkin’in çevre koruma bakanlığına getirilmesini de onayladı. Daha önce bu görevi mayıs ayında Savunma Bakanı Moşe Ya’alon’un istifası ve Avigdor Lieberman’ın savunma bakanlığına getirilmesi sonrası istifa eden Kulanu Partisi’nden Avi Gabbay yürütüyordu. Mayıs ayından bu yana çevre koruma bakanlığını Kahlon yürütüyordu.

Yisrael Beitenu koalisyona katılana dek göçmen benimseme bakanı olarak görev yapan Elkin’den sonra bu göreve Sofa Landver getirilmişti. Her ne kadar Netanyahu Kudüs ve Kültür Mirası konusundaki görevleri herhangi bir makamı olmayan Likud Partili Tzachi Hanegbi’ye devretmeyi planlamış olsa da, Elkin Kudüs ve kültür mirasından sorumlu bakan olmaya devam edecek. Çevre koruma bakanı yardımcısı görevine de Likud Partili içişleri bakanı eski yardımcısı ve halen başbakanlıkta bakan yardımcılığı görevini yürüten Yaron Mazuz getirildi.