Abbas ve Kerry, Paris’te iki devletli çözümü konuştu

Paris’te bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, iki devletli çözümü ilerletmek için yapılabilecekler hakkında konuştu.

Dünya
3 Ağustos 2016 Çarşamba

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby basın mensuplarına Kerry ve Abbas’ın bir araya gelmesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “İki lider, bölgesel sorunlar ve ortak hedefimiz olan iki devletli çözümün ilerletilebilmesi için destekleyici fikirler ile ilgili görüştü. Dışişleri Bakanımız Kerry, ABD’nin bu konuyla ilgili kararlılığını vurguladı. Bu hedefi zedeleyebilecek tüm çabalara karşı çıkılmasının gerekliliği ve barış umutlarının yol alabilmesi için kilit ortaklarla birlikte çalışmaya devam edilmesinin önemi üzerinde mutabık kalındı.”

FÖY haber servisi Wafa’nın, eski Başmüzakerecisi Saeb Erekat’a dayandırdığı haberine göre, Abbas, Kerry’e, “Uluslararası toplumun gözetimi altında iki tarafı bir araya getirmeyi hedefleyen, Fransa’nın İsrail-Filistin Barış Konferansı Girişimi’ni destekliyoruz” dedi. Abbas, farklı bir görüşmede, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’a da bu girişime destek verdiğini belirtti.

Filistinli lider, Arapların barış girişimini değiştirme çabalarının, Filistinliler için kabul edilemez olduğunu vurguladı. Girişim, bölgedeki Arap ülkeleri ile tam bir barış için İsrail’in Filistinlilere, başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 öncesi sınırlar içerisinde bir devlet vermesini öngörüyor.