Rothschild’in kızının adı, Bodrum’da müzikle yaşıyor

İsmini Rothschild Ailesi’nin kızı, Kathleen Annie Pannonica’dan alan Pannonica konser ve performans mekânı, Bodrum’da müzikseverleri bir araya getiriyor.

Yaşam
3 Ağustos 2016 Çarşamba

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü kurucularından ve uzun süre bölüm başkanlığı yapmış, besteci ve piyanist Ali Perret’nin hayata geçirdiği Pannonica konser mekanı Bodrum’da tüm yıl müzikseverler için hizmet veriyor.

Adını, ünlü ‘Caz Barones’i, Rothschild Ailesi’nin kızı, Kathleen Annie Pannonica de Koenigswarter’dan alan Pannonica,  Türkiye’den ve dünyadan önemli müzisyenleri ağırlıyor. Ricky Ford, Burak Bedikyan, Ron McClure, Gerald Cleaver, John Ellis, Şevval Sam, Dave Allen, Suren Asatryan, Ali Perret, Ayşe Gencer, Engin Recepoğulları, Nilüfer Verdi, Timuçin Şahin, Owen Hart Jr., Sam Minaei, Volkan Hürsever, Sibel Köse, Yavuz Akyazıcı, Jef Giansily, Ozan Musluoğlu ve Serhan Erkol Pannonica’da müzikseverlerle buluşan sanatçılardan bazıları. 

Bugüne kadar 360’ın üzerinde Türk ve yabancı müzisyenin performansının gerçekleştiği Pannonica’da, caz geceleri, workshop’lar, çocuklar için atölye çalışmaları da düzenleniyor. Ayrıca, yeni sanatçıları ve çalışmalarını desteklemek amacıyla ‘Artist in Residence’ uygulamasını başlatan Pannonica’da sanatçılar, yeni çalışmalarını üretmek üzere mekan çatısı altında çalışabiliyor. Dünyaca ünlü besteci İlyaz Mirzayev Borusan Orkestra için yazdığı son çalışmasını Pannonica’nın ´Artist in Residence´ programı dahilinde gerçekleştirdi.

 

Katleen A. Pannonica ve Charlie Parker

 

 

Rothschild Ailesi’nin kızı, Caz Barones’i Kathleen Annie Pannonica de Koenigswarter

Finans sektörünün önde gelen ve dünyaca tanınan Rothschild ailesinin kızı Pannonica’ya adını entomolojist olan babası koymuş. Kızı doğmadan önce, bulduğu bir kelebeğin adını kızına veren Nathaniel Charles Rothschild, 1923 yılında, 46 yaşında hayatına son vermişti.

Pannonica caz dünyasında, döneminde aldığı eleştirilere ve bütün karşı duruşlara rağmen, dönemin dahi caz müzisyenlerine destek verdi ve caz tarihine ‘Caz Barones’i olarak geçti. Caz tarihi repertuvarında Pannonica’ya ithaf edilmiş 16 eser bulunuyor. Özellikle Thelonious Monk’a yakınlığı ile bilinen Pannonica için, Monk’un bestelediği ‘Pannonica’, caz tarihinin en önemli eserlerinden biri olarak tarihteki yerini aldı.