90 yaşındaki Yahudi adam ve Müslüman anne

90 yaşındaki Yahudi adamın kitapçıda rastladığı Müslüman genç anneye toplumda son zamanlarda artan İslam karşıtlığı için üzüntülerini ifade etmesi Facebook’ta büyük bir alkış aldı.

Dünya
3 Ağustos 2016 Çarşamba

ABD’de ünlü kitap mağazası Barnes&Noble’da Müslüman iki çocuklu annenin yanına gelen 90 yaşındaki Yahudi adam, son zamanlarda toplumda ortaya çıkan İslamofobi için özür diledi ve tüm Amerika’nın böyle olmadığını belirtti.

Lenny adlı adam bu sözleri sarf ederken gözlerinden yaşlar süzüldü ve şöyle devam etti. “Bugünlerde haberleri dinlemek bile istemiyorum, Müslümanlık hakkındaki iftiraların büyüttüğünüz bu iki çocuğun hayatını  ilerde olumsuz etkileyecek olması beni derinden üzüyor. Ben de ABD’ye göç etmiş İngilizce bilmeyen bir anne baba tarafından büyütüldüm, toplum tarafından reddedilmek, ayırımcılığa uğramak ne demek çok iyi bilirim.”

Yaşlı adam daha sonra kadının iki küçük kızına 90. yaşı şerefine hediyeler aldı.

Sözlerden çok etkilenen Müslüman  Leena Al-Arian adlı kadın  yaşadığı tecrübeyi Facebook’ta paylaşınca, post bir anda binlerce kişi tarafından beğenildi.  

Söz konusu paylaşımı  çok kısa bir süre içinde  14.000 kişi beğendi ve  3,726 kişi paylaştı. ( 3 Ağustos 2016 itibarı ile)