Rio Olimpiyatları hakkında bilmeniz gereken 10 bilgi

5 Ağustos: Rio 2016 başlıyor

Dünya
2 Ağustos 2016 Salı

Estel Anahmias

 

Rio 2016, Güney Amerika’da gerçekleşecek olan ilk Olimpiyat Oyunları. Rio de Janeiro Olimpiyatlara ev sahipliği yapma hakkını 2009’da, Şikago, Madrid ve Tokyo’ya karşı kazandı. Olimpiyatlara ev sahipliği yapmayan tek kıta artık Afrika.

 

Rio de Janeiro, sanılanın aksine Brezilya’nın başkenti değil.  Brezilya’nın başkenti Brasilia, Rio ise ikinci en büyük kenti.

 

Açılış törenini Gisele Bundchen sunacak. Açılış ve kapanış törenleri Maracanã  Stadyumunda gerçekleşecek. Gisele Bundchen, 36 yaşında Brezilyalı bir oyuncu ve süpermodel.

 

Golf ve rugby uzun bir aradan sonra Olimpiyatlar’a geri dönüş yapıyor. Olimpiyatlarda 112 senedir golfta, 97 senedir rugbyde yarışılmıyordu.

 

Biletlerin fiyat aralığı 40 - 3000 dolar. Olimpiyatları canlı izlemenin benzersiz tecrübesini yaşamak için 7,5 milyon adet bilet satılıyor.

 

205 ülkeden 10.500 atlet yarışacak. Yarışmacılar 42 spor dalında, 4.924 madalya için yarışacak.

 

Türkiye’yi 103 sporcu temsil edecek. Türk sporcular 21 spor dalında yarışacak.

 

İsrail’in gelmiş geçmiş en kalabalık Olimpik takımı olarak 47 atlet  temsil edecek.  Atletler 17 farklı spor dalında yarışacak.

 

2016 Olimpiyatlarının sloganı “A New World” (Yeni bir dünya).

 

Kosova ve Güney Sudan ilk defa Olimpiyatlar’da yarışacak. Olimpiyatlara tüm mültecileri temsilen 10 kişilik bir mülteci takımı da katılacak. İlk kez yalnızca mültecilerden oluşan bir takım Olimpiyatlarda yarışıyor. Daha önce mültecilerin bağımsız olarak Olimpiyatlarda yarışması yasaktı.