İsrail Rio Olimpiyatlarına tarihinin en büyük takımını gönderiyor

5 Ağustos Cuma günü Rio Olimpiyatlarının açılış töreninde İsrail takımı 17 farklı spor dalından 47 sporcu ile yürüyecek. Bu olimpiyat tarihindeki en büyük İsrail takımı.

Dünya
2 Ağustos 2016 Salı

Sporcuların arasında bir Holokost kurtulanın torunu olan golfçü Laetitia Beck, Kenya doğumlu maraton koşucusu Lonah Chemtai  gibi isimler var.

Daha evvelki 2012 olimpiyatlarına İsrail takımı 37 kişi ile katılmış ancak herhangi bir madalya kazanamamıştı.

Dünyanın dört bir köşesine dağılmış Yahudiler tarafından ilgi ile izlenecek İsrail takımı için İsrail Olimpiyat Komitesi Başkanı Igal Carmi şöyle konuştu: “Biz  diğer ülkelerle karşılaştırıldığında küçük bir takımız, azız ancak en iyilerdeniz.”

Rio’da gerçekleşecek 2016 Olimpiyatları açılış töreninde İsrail takımının önünde bayrağı ritmik jimnastikçi Neta Rivkin taşıyacak.  Rivkin İsrail takımı için şöyle konuştu: “Tüm sporcular adına elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza size  söz veriyorum.” 

İsrail  güvenlik konusunda da rahat olduğunu açıkladı. İsrail Takımı Spor Direktörü Danny Oren, JTA yayın kuruluşuna defalarca terör ile tehdit edilmiş Rio Olimpiyatları için  şunları söyledi: “Bizim güvenlik ile ilgili bir endişemiz yok. Kendimizi Rio’da son derece güvende hissedeceğiz, ancak bunun nasıl sağlandığı konusunda tahmin ettiğiniz üzere fazla konuşamam.”