Sevgiyle oluşan kurabiyeler

Küçüklükten beri mutfağa düşkünlüğü olan, yemek yapmayı rehabilitasyon olarak gören iki kişinin yolları birbiriyle kesişti… 

Virna BANASTEY Yaşam
5 Ekim 2011 Çarşamba

… Ve ortaya taze, günlük, kişiye özel, lezzetli kurabiyeler çıktı… Yaptıkları her bir kurabiyeye sevgi ve ruhlarını katan Gila Altaras ve Yusuf Duşi ile yarattıkları Kurabiye Şöleni’ni konuştuk

Yusuf Duşi ve Gila Altaras’ı tanıyabilirmiyiz?

Yusuf Duşi:

1980 İstanbul doğumluyum. Okul eğitiminden sonra farklı sektörlerde iş hayatına atıldım. 1992 yılından itibaren gıda sektöründe hizmet vermeye başladım. 2009 yılında ise Ponçik Cafe isimli bir kafe açtım. 2010 yılının aralık ayında ise Kurabiye Şöleni’nin temelleri atıldı.

Gila Altaras: 1969 İstanbul doğumluyum. Okul eğitiminden sonra profesyonel iş hayatına 1990 senesinde Borusan Holding’de Reklam ve Halkla İlişkiler Departmanı’nda Genel Müdür Asistanlığı ile başladım. Daha sonra sırasıyla bir reklam ajansında müşteri temsilciliği, çeşitli firma ve holdinglerin halkla ilişkiler ve pazarlama departmanlarında genel koordinatör yardımcısı ve başkan asistanlığı olarak görev yaptım. Son olarak ise Özsezikli Rehabilitasyon Ekibi’nde koordinatör olarak çalıştım. İş hayatım boyunca birçok eğitim, seminer ve workshoplara katıldım. Bu sayede bilgime bilgi katmayı hedefledim ve birçok alanda bire bir uygulama şansını da yakaladım. Her zaman kendimi geliştirmeye önem verdim.  İngilizce ve İspanyolca biliyorum. Bir kızım var.

Mutfağa ve yemek pişirmeye olan tutkunuz nasıl başladı?

YD: Yemeğe her zaman düşkünlüğüm vardı. Babamın gıda sektöründe hizmet vermesiyle tutkum artmaya başlamış oldu. Ve bu tutku kendi yerimi kurmaya kadar gitti.

GA: Çocukluk dönemimde başladı diyebiliriz. Küçükken mutfak araç ve gereçleriyle, hamurla oynamayı çok severdim. Annem mutfakta harikalar yaratırdı. Evimizden misafirler eksik olmazdı. Mutfak her zaman benim rehabilitasyonum diyebiliriz. Yeni tarifleri temin edip pişirmek ise en büyük tutkumdu. Bazen de kendi kendime bir şeyler yaratmayı da severdim.

Ne eğitim aldınız? Aldığınız eğitim size bugünkü hayatında ve iş yaşamınızda nasıl yardımcı oluyor?

YD: Herhangi bir eğitim almadım. Çok iyi bir gözlemci oluşum her konuda ilerlememe yardımcı oldu. Daha önce de belirttiğim gibi ailemin bu sektörde uzun süre hizmet vermesi ve devamlı onlarla birlikte olmamdan kaynaklı çok fazla tecrübe sahibi oldum. Bana kattıkları ise bir ürünün lezzetli mi, taze mi, eksik olan taraflarını hemen söyleyebilirim.

GA: Pazarlama, reklam ve halkla ilişikler konularında birçok eğitim, seminer ve workshoplara katıldım. Daha da önemlisi bu sektörün duayeni Rahmetli Atilla M.Öğüd ve çok sevgili MPR Halkla İlişikiler Yönetim Kurulu Başkanı (daha önce Borusan Holdingde Genel Müdürüm) Meral Saçkan’a çok şey borçluyum. Bu günlere gelmemde verdikleri emek ve destekleri hiçbir zaman unutamam. Bir de Uzm. Fizyoterapist Bülent Özsezikli’ye de teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Birlikte çalıştığımız sürece bakış açımın değişmesine, iyi ve kötü günlerim de yanımda olması, kazandırdıkları ve kattıklarını hayatım boyunca unutamayacağım birisi olduğu gibi, hayatımda her zaman çok özel bir yeri vardır. İlişkilerimde iletişimimin doğru yapabilmemde, disiplinli olmamda, her şeyin en iyisi ve en güzelinin olması, planlı ve programlı çalışabilmemde vb. şeyler kazandırdı. Bütün bunlar biraz da insanın karakteriyle de ilgili.  Sonuçta hem kişiliğinizi hem de duruşunuzu ortaya çıkartıyorsunuz. Kurabiye Şöleni’nde ise yine bildiğim konularda hizmet vermekteyim. Ancak gıda ve pastacılık konularında ise Yusuf Duşi ve hem ortağımız hem de Ustamız Cemal Altın’dan çok şeyler öğrendiğim gibi öğrenmeye de devam ediyorum. En güzeli ise tasarımlar yapabilmek ve bir şeyler yaratmaktan çok büyük bir haz alıyorum.

Hangi mutfaklar sizi etkiliyor? En çok ne yemekten keyif alıyorsunuz?

İtalyan, Fransız, İsviçre ve Türk mutfakları bizi etkiliyor.Sanırım en çok hamurlu yemeklerdenkeyif alıyoruz.

Neden uzmanlık alanınızı kurabiye olarak seçtiniz?

Öncelikle kurabiyelerin kişilere özel olabilmesi... Kurabiye konusunda uzmanlaşmamızın diğer nedenleri de özel bir tat olması, tüketiminin fazla olması ve sunumlarının şık olması.

Kurabiyelerinizin diğerlerinden farkı ne?

Öncelikle yarattığımız her bir kurabiyeye ruhumuzu ve sevgimizi veriyoruz. Günlük üretim yapıyoruz ve ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Özelikle diabetik kurabiyelerimizde splenda kullanıyoruz. Özel günlerde ise kişiye özel tasarımlı kurabiyeler yapıyoruz.