| Haber Listesine Katıl |
İlk kez nereden başlayacağımı bilemedim. Ayrımcılığın sanki ilk örneğini görmüş gibi her gün çıkan haberler karşısında dilim tutuluyor. Ülkemizi bütün güzellikleriyle temsil edecek birinin sadece dininin, ırkının farklı olması sebebiyle yazılan yazılar, söylenen sözler beni her seferinde utandırıyor. Bunları söyleyenleri tutup sarsmak geliyor içimden.
Sarsıp “uyan!” demek istiyorum onlara. “Uyan ve yazdıklarını oku! Söylediklerini düşün! Neden bu kadar önemli ki onun inandığı? Neden bu durumun içinde barındırdığı güzellikleri göremiyorsunuz?” diye haykırmak istiyorum.
Farklılıklarımıza o kadar odaklanmışız ki aynılıklarımızı unutmuşuz. Hepimizin aslında insan olduğunu, hepimizin duyguları olduğunu, kırgınlıkları, sevindikleri olduğunu tamamen bir kenara atıp birbirimize kızmakla meşgulüz. Farklılıklarımızın bizi daha da güçlü kılması gerekirken, bizi birbirimizden uzaklaştırmak için kullanılması, bizi zayıflatıyor.
Bizim yapmamız gereken onu aşağı çekmek değil, yüceltmek, tebrik etmek ve bu durumu kutlamak olmalı. Hâlâ farklılıklarımızın önem taşımadığını düşünen insanlar olmasını, genç müzisyenleri cesaretlendirmek isteyen, onlara yol gösterecek insanların varlığını kutlamalıyız.
Duruma onun gözünden de bakın!...
Bir yandan onu “üçüncü sınıf vatandaş” diye adlandıranlar, bir yandan onu yücelten insanlarla etrafı sarılmış durumda. Bu kadar karışık bir ortamda müziğinde kendisini yansıtmasını, yapabileceğinin en iyisini yapmasını nasıl beklersiniz?
Müziği çok seven, müzik aleti çalan insanlar arasındayım… Bir parça çıkarırken, bunu büyük bir topluluk önünde sunacaksanız aldığınız destek sizin sahnedeki en büyük ve en güzel enerjiniz olur. Motivasyonunuz artar, daha da çok çalışmak istersiniz.
Heyecan onun her yerini sarmışken onu bu tarz suçlamalarla yalnız bırakmak en büyük yanlışımız olacaktır. Bu kadar güzel bir yarışmayı, içinde en çok barış mesajı verilmesi gereken bu dönemde bir siyaset meydanı haline getirmemek bizim elimizde.
En büyük destek bizden gelmeli, en büyük tezahürat da bizden olmalı! Birinci de olsa sonuncuda olsa hiçbir gülümseme eksilmemeli yüzümüzden, elinden gelenin en iyisini yaptığı için…
Şimdi ona söyleyebileceğimiz en güzel şey; iyi şanslar Bonomo, bizi en güzel biçimde temsil edeceğinden eminiz…
| Yazar | Deniz Bensusan | Genç Kalemler |