gozlemkitap
RSS
Yayın Haftaları X
TÜRK-İSRAİL DIŞİŞLERİ Kudüs’te biraraya geldi
TÜRK-İSRAİL DIŞİŞLERİ Kudüs’te biraraya geldi

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi istişare toplantıları çerçevesinde hafta sonunda gittiği İsrail’de, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yossi Gal ile görüştü. İki ülke dışişleri heyetlerinin bir araya geldiği toplantılarının olumlu geçtiği belirtildi.

Kudüs’teki İsrail Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan ve 4 saate yakın süren görüşmelerde Türk heyetinde Müsteşar Özel Müşaviri Mehmet Kemal Bozay ve yakında Tel Aviv’e gelmesi beklenen yeni İsrail Büyükelçisi Kerim Uras, Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ve diğer elçilik mensupları da yer aldı.

Görüşmelerde İsrail’in Ankara’daki Büyükelçisi Gabi Levi de bulundu. Görüşmelerin ardından Kudüs’teki Türkiye Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden Sinirlioğlu, görüşmelerin iyi geçtiğini, düzenli istişareler çerçevesinde ikili ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti. İsrail medyasından da yer alan haberlere göre de, rutin bir çerçevede gerçekleşen görüşmelerin ana konusunu iki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl daha iyiye götürülebileceği oluşturdu.

Müsteşar Sinirlioğlu, bu yılsonunda, düzenli istişareler çerçevesinde bir toplantı daha yapacaklarını kaydetti. Bu toplantının Kasım ayında, Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Facebook'ta Paylaş
Yazdır Yazdır
Yazdırma Önizleme X Yazdir
Yazdırma işlemini başlatmak için YAZDIR 'a tıklayın.
Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Arkadaşlarıma Gönder X
Abone Formu X
Şalom Gazetesi’nin adresinize gelmesi için bir yıllık şehir içi abonelik ücreti 160 TL.dir.
İletişim Formu X
Şalom Satış Noktaları X
Remzi Kitabevi - Etiler Akmerkez
Remzi Kitabevi - Suadiye
Remzi Kitabevi - Osmanbey
Remzi Kitabevi - Erenköy Carrefour
Remzi Kitabevi - Akadlar Mayadrom
Remzi Kitabevi - Mecidiyeköy Profilo
Remzi Kitabevi - Ankara Armada
Remzi Kitabevi - İzmir
Remzi Kitabevi - Antalya
Şalom Gazetesi - Künye X
künye
Abone Bize Ulaşın Reklam Şalom Satış Noktaları Künye Tüm Hakları Saklıdır. Şalom Gazetesi 2008