Columbia protestocularının lideri ´profesyonel kışkırtıcı´

Columbia Üniversitesindeki protestonun liderlerinden birinin profesyonel bir kışkırtıcı olduğu ve sabıka kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Üniversiteyle hiçbir bilinen bir bağlantısı bulunmayan milyonerin 2005´e kadar uzanan bir sabıka kaydı bulunuyor.

Janet MİTRANİ Dünya
8 Mayıs 2024 Çarşamba

New York Post gazetesinin haberine göre, Columbia Üniversitesindeki protestoların en şiddetli liderlerinden biri profesyonel bir kışkırtıcı... 

Üniversitedeki protestocuların çoğunun normal aktivistler ve öğrenciler olduğu sanılabilir; fakat üst düzey bir polis kaynağına atıfta bulunan habere göre, protestonun önde gelen liderlerinden birisi olan James Carlson "çok eski bir anarşist". 

Columbia Üniversitesindeki ve diğer ABD üniversitelerindeki ayaklanmalar son birkaç haftadır uluslararası medyanın gündeminin ön sıralarında yer alıyor. 

Eski bir anarşist

New York Post'un haberinde 40 yaşındaki James Carlson'ın, milyarder reklamcılar Richard ve Sandy Tarlow'un oğlu olduğu ve Brooklyn'de 3,4 milyon dolarlık bir eve sahip olduğu belirtiliyor. 

Habere göre Carlson'ın suç geçmişi 2005'e kadar uzanıyor. 

Yine aynı haberde Carlson'ın "ayaktakımını kışkırtan ve çekirdekten yetişme bir avukat" olduğu ve İsrail karşıtı protestoların olası beyni olarak soruşturulduğu iddia ediliyor. 

Carlson, geçtiğimiz salı gecesi Columbia Üniversitesinin Hamilton Salonuna izinsiz girerek içeride barikat kuran ve ardından da çarşamba sabahı polis tarafından tutuklananlardan biriydi. Carlson hırsızlık, düşüncesizce tehlike yaratmak, suç teşkil eden fesat, komplo ve suç teşkil eden izinsiz girme ile suçlandı. 

New York Post'un aktardığı polis kayıtlarına göre Carlson çarşamba sabaha karşı gözaltında tutulduğu hücredeki kamerayı parçaladı ve bu yüzden de önceki suçlarına ek olarak suç teşkil eden fesat ile suçlandı. 

Polis daha sonra, 22 yaşındaki bir protestocunun elinde tuttuğu bir İsrail bayrağını ateşe verdiği ve aynı kişinin yüzüne bir taşla vurduğu için Carlson'a ek suçlamalarda bulundu. Carlson'a yöneltilen suçlamalar arasında nefret suçu, saldırı ve gasp da bulunmakta. 

Carlson'ın ocak ayındaki İsrail karşıtı protestolara da katıldığı bildiriliyor. 

James Carlson'ın polisle çatışmalarının ilk kaydı ‘Batı Yakası Anti-Kapitalist Seferberlik ve G8'e Karşı Yürüyüş’ gösterisinde 'şiddet içeren davranış' suçuyla tutuklandığı 2005 yılına dayanıyor. Bu yürüyüş sırasında protestocular bir polis memurunun kafatasını kırmış ve bir polis aracını ateşe vermeye çalışmıştı. 

Haberde Carlson'ın o olayda linç etmeye teşebbüs, suç teşkil eden fesat, polis memurunu darp, ölümcül silahla polis memuruna ağır saldırı ve diğer suçlarla suçlandığı ifade ediliyor. 

Carlson'ın Columbia Üniversitesi ile bilinen hiçbir bağlantısı bulunmamakta. Columbia Üniversitesi ve New York Belediye Başkanı Adams'ın ifadelerine göre de Hamilton Salonu istilasına katılanların yaklaşık yüzde 30'u üniversite dışından kişilerdi. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün