UÖMO Robotex bölge finalinde tüm kategorilerde ödül alan tek okul oldu

İTÜ Maslak Kampüsünde düzenlenen yarışmalara ilk, orta ve lise seviyelerinde katılan, Robot ve Girişimcilik Yarışmalarının tamamında ödül alan tek okul olmayı başaran UÖMO öğrencileri, nisanda Antalya´da düzenlenecek Robotex Türkiye Şampiyonası´na katılmaya hak kazandı.

Toplum
27 Mart 2024 Çarşamba

2001’de Estonya’da Talinn Üniversitesi bünyesinde başlayan, kısa sürede 48 farklı ülkedeki robotik tutkunlarına kapılarını açan Robotex International, teknoloji, bilim, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duyan farklı yaş grubundaki öğrencilere dünya çapında deneyim ve fırsatlar sunuyor. 2018 yılından bu yana Robotex Türkiye oluşumuna farklı kategorilerde yaratıcı projelerle katılan UÖMO öğrencilerinin başarıları yıllarla artmaya devam ediyor.

Bu yıl lise öğrencileri, ‘Folk Race’ kategorisinde birinci, ‘Labirent Çözen’ kategorisinde ikinci, ‘Kızlar İtfaiyecilik’ kategorisinde birinci, ‘Kargo Drone’ kategorisinde birinci, ‘Çizgi İzleyen Robot’ kategorisinde üçüncü, ‘Yeşil Girişimcilik’ kategorisinde ikinci, ‘Yazılım Teknolojileri’ kategorisinde birinci oldu.

Ortaokul öğrencileri, ‘Labirent Çözen’ kategorisinde ikinci, ‘Lego Çizgi İzleyen’ kategorisinde üçüncü, ‘Yeşil Girişimcilik’ kategorisinde birinci olurken ilkokul öğrencileri ise ‘En İyi Sunum’ kategorisinde birinci olmayı başardı.

UÖMO Fen-Bilişim-Sürdürülebilirlik Proje Danışmanları “Okulumuzda bu yarışmalara hazırlanmak ve katılmak eğitim sistemimizde önem verdiğimiz bir alan. Uluslararası çalışmalara, yarışmalara katılmak, ödül almak öğrencilerimizin CV’lerine önemli katkılar sağlıyor. Lise yıllarında üniversite başvuru aşamasında da burs olanakları sunuyor. Yarışmalara hazırlanan öğrencilerimiz eğitim döneminin başından itibaren ilgi alanlarına göre seçtikleri projeler üzerinde araştırmalar yapıyor ve projelerini tasarlıyorlar. Bu yıl Robotex’te her kategoride ödül aldık. Bu başarı bizleri çok gururlandırdı. Hedefimiz, Antalya’daki Türkiye finalinde de aynı başarıyı elde etmek ve Aralık 2024’te Estonya’da gerçekleştirilecek Robotex International Dünya Şampiyonası’nda okulumuzu ve Türkiye’yi temsil etmek” diyerek bu yarışmaların sektörün önemli isimleri, endüstri profesyonelleri, yatırımcıları ile katılımcıları buluşturduğunu, tanışma ve iletişim kurma fırsatı sunduğunu ifade ettiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün