Herkesin bir kitabı olmalı

Son yıllarda özel günlerin, kutlamaların en tercih edilen hediyesi oldu… Kişiye özel fotoğraf kitaplarının yanı sıra klipler ve şarkılarla hediye sahiplerini mutlu etmeyi hedefleyen Grasiela Bardavit Giritli, yaratıcılığını insanları özel sürprizlerle mutlu etmek için kullanıyor.

Virna GÜMÜŞGERDAN Söyleşi
24 Mayıs 2023 Çarşamba

Öncelikle seni tanıyabilir miyiz?

1975 İstanbul doğumluyum. Amerikan School & Art mezunuyum. İki kız çocuğum, bir de dört ayaklı bir oğlum var. Procter & Gamble, Leo Burnett, Atasay Kuyumculuk, Özak Gayrimenkul olmak üzere Türkiye’nin önde gelen birçok kuruluşunda üst düzey görevlerde çalıştım. 

Profesyonel bir iş hayatından, daha yaratıcı bir sektöre geçmene neden olan neydi?

30 yılı aşkın kurumsal hayatın ardından “Kariyerim boyunca daima kurumların mutluluğu için çalıştım. Şimdi de önce kendimi sonra da insanları mutlu etmek istiyorum” diyerek yola çıktım.

Özel günlerde alınan hediyeler hep belli… Her zaman aynı hediyeler alınıyor düşüncesiyle Weİletişim, insanların hediye seçimindeki kararsızlığını ortadan kaldırmayı, kişiye özel ve eşsiz bir hediye opsiyonu sunmayı hedefliyor.

Weİletişim tam olarak ne yapıyor?

Weİletişim hayatlara dokunur, insanların en çok hatırlamak istedikleri anıları geçmişten bugüne taşır. En özel günlerinize örneğin ilkokul sıralarını paylaştığınız çocukluk arkadaşlarınızla bir fotoğrafın ya da bütün ailenizin sizin hakkınızda cevapladığı eğlenceli soruların eşlik etmesini sağlıyoruz. Düşünün ki hayatınız istediğiniz bir formatta gözlerinizin önünden film şeridi gibi geçiyor. İsterseniz bir anı kitabı, isterseniz içinde sevdiğiniz ve sizin için değerli olan dostlarınızın tasarladığı bir video klip, isterseniz söz ve müziği tamamen size özel çalışılmış bir şarkı, isterseniz bir deniz kenarı, isterseniz bir dağın eteği... Weİletişim ne yapsın isterseniz, Weİletişim o. Kısaca Weİletişim sizsiniz, hayalleriniz, kahkahalarınız, gözyaşlarınız, geçmişten geleceğe taşımak istediğiniz her şey…

Ömür boyu saklanacak, nesillerden nesillere aktarılacak, manevi değeri yüksek hediyeler… Kişiye özel geliştirilen konseptlerle; kitap hazırlıyorum. Her yaş için hazırlanabilen yaşsız ve zamansız sürpriz kitaplar…

Bence herkesin bir kitabı olmalı çünkü insanları şaşırtmayı, heyecanlandırmayı, güldürmeyi ve sevindirmeyi çok seviyorum. Weİletişim’de hazırladığımız konsept kitaplar anı kitabı olmanın çok ötesinde yalnızca geçmişle bugünü değil, eski dostları, iş arkadaşlarını, büyük aileleri de birbirine yeniden, derinden bağlıyor. Kitap sahibi de kitaba katkıda bulunanlar da bu büyülü anıları yeniden yaşamanın heyecanını duyuyor. Tabii ki beni en çok mutlu eden de bu anlara vesile olmak oluyor.

Özellikler fotoğraf kitapların çok ilgi görüyor… Bu kitapları kimler için yapıyorsun?

Bilirsiniz güzel bir söz vardır, söz uçar yazı kalır derler. İşte kitapları hayata dair sözleri yazıya dökmek isteyen herkes için yapıyorum. Bir bar-miztva çocuğunun da kitabı var, 80 yaşını kutlayan bir yetişkinin de. Bu kitabı eline alıp açan kendi hayatını izlemeye başlıyor ve bu o kadar büyüleyici olabiliyor ki gözyaşları ve sevinç birbirine karışıyor. Kısaca herkesin elinden bırakamayacağı, özenle seçilmiş fotoğraflarla ve keyifli anıların anlatıldığı yazılarla dolu bir kitabı olmalı.

Böyle bir kitap isteyen birinin ne yapması gerekiyor?

Benimle iletişime geçmesi ve kitap hazır olana kadar aynı heyecanla beklemesi benim için yeterli.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün