Fazıl Say´ın İsrail konserleri

Elda SASUN Dünya
24 Mayıs 2023 Çarşamba

Dünyaca ünlü Türk sanatçısı Fazıl Say, 17-21 Mayıs tarihlerinde İsrail’de İsrail Filarmoni Orkestrası IPO ile altı konser verdi. Konserlerin ilki Kudüs’te, diğerleri ise Tel Aviv’de gerçekleşti.

Say, olağanüstü ve sıra dışı yeteneğiyle, yıllardır seyircileri de eleştirmenleri de ender rastlanan bir şekilde etkileyerek doğrudan kalbe hitaben özel tarzıyla, her zamanki gibi yoğun ilgi gördü.

İsrail’de daha önce de birçok kez konser veren Fazıl Say, sosyal medya sayfasında “Mann Autitorium’dan iyi akşamlar. 2200 kişilik bu ünlü salonda, ilki 2000 yılında Perlman ile olan, dile kolay 53. konserim” cümleleriyle paylaşımda bulundu. Fazıl Say bu kez, Fin asıllı, seçkin Orkestra Şefi Jukka-Pekka Saraste ve IPO ile ‘Ravel: Piyano Konçertosu’ ile ‘Sibelius: 2. Senfonisini’ çaldı. Her konserde 2000 veya daha fazla izleyiciye karşı çalan Fazıl Say müzikseverler tarafından coşkulu bir tezahüratla alkışlandı.

Cumartesi ise iki konser birden vardı: Akşam 21.00’deki konserinin öncesinde saat 17.00’de, Mann Auditorium Zucker Salonunda sanatçı, Persona String Quartet ile Kaz Dağları ve Atatürk Anısına Yürüyen Köşk isimli kendi eserlerini seslendirdi.

Ve bu başarılı turne, 21 Mayıs Pazar akşamı konseriyle son buldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün