Schneidertempel´da Alberto Modiano´nun ´100 Yahudi Yüz´ sergisi büyük ilgi gördü

Alberto Modiano´nun uzun süreli olarak hazırladığı ´100 Yahudi Yüz´ konulu sergisi 11 Mayıs Perşembe günü Schneidertempel Kültür ve Sanat Merkezinde kalabalık bir katılımcı ile açıldı.

Nisya İŞMAN ALLOVİ Toplum
17 Mayıs 2023 Çarşamba

134 sanatçı, yazar, müzisyen ve düşünürün çalışmasının yer aldığı serginin açılış konuşmasını kurum adına İzel Rozental gerçekleştirdikten sonra, sözü Alberto Modiano alarak serginin öneminden bahsetti.

Konuşmasında her bir sanat dalı kişisini bir çiçeğe benzeterek, sergi salonunun ne kadar da renkli bir bahçeye benzediğinden bahsettikten sonra, bu çalışmaya katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti. Ardından Modiano’nun 40 yıl pastası geldi ve eşi Rose tarafından kesildi. Bu güzel tabloda katılan sanatçılar ile toplu bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Çalışmada yer alan fotoğraflar siyah beyaz. 40 yıldan bu yana fotoğrafla ilgilenen Alberto Modiano, siyah beyaz fotoğrafın analog dönemden günümüze uzanan ve içinde barındırdığı birçok tonalite ile duyguları daha iyi barındırdığına inanıyor.

Çalışma arkadaşım olan Alberto’nun bu çalışmasını uzun süredir izliyorum. Kendisi aramıza katılmadan önce sinema eğitim aldı ve Türkiye Kültürleri Araştırma sertifika programına katıldı. Sözlü tarih konusunun bir toplum için ne kadar da önemli olduğunu ve kuşakların kaybı ile bu tür projelerin gelecek için ne kadar da faydalı olabileceğine inanan birisi. Bu çalışmada ayrıca bir video kaydı gerçekleştiren Alberto, yakın zamanda filmini youtube’a yükleyecek.

4 Haziran’a kadar sürecek olan serginin albümünü temin etmek ayrıca mümkün.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün