Klasik müzik dünyasının efsanevi ismi Maestro Vengerov´dan ´dayanışma´ konseri

Dünyanın en iyi kemancılarından biri olarak kabul edilen virtüöz, orkestra şefi, eğitmen, İsrailli sanatçı Maxim Vengerov, Eskişehir´den sonra, 19 Nisan akşamı İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonunda depremzedeler için çaldı.

Elda SASUN Sanat
26 Nisan 2023 Çarşamba

Vengerov’un yanı sıra Ulucan Kardeşler ve Norveçli çellist Sandra Lied Haga’nın da solist olarak yer aldığı dayanışma konserinde, sanatçılara Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası eşlik etti. Konserde, Brahms’dan İkili Konçerto, Beethoven’den Üçlü Konçerto ve Çaykovski’den Romeo & Juliet Fantazi Uvertürü icra edildi.

 

Türkiye’yi uluslararası sahnelerde temsil eden değerli sanatçılarımız kemancı Özcan Ulucan ve piyanist Birsen Ulucan kardeşlerin ricaları üzerine, ünlü virtüöz ve UNICEF İyi Niyet Elçisi Vengerov depremzedeler için çaldı. Özcan Ulucan konserde yaptığı konuşmada, depremi uzaktan yaşayanların yardıma koşmak için çırpındığını dile getirerek, müzisyenler olarak kendilerinin de katkıda bulunmak için dünyanın en önemli klasik müzik sanatçılarından Maxim Vengerov ile temasa geçtiklerini, onun ise yardım konseri teklifini hemen kabul ettiğini söyleyerek virtüöze bir kez daha teşekkür etti. Özcan Ulucan, bis parçası olarak ağıt niteliğindeki ve yaşanan acıları bir şekilde ifade edeceğini düşündükleri Ahmet Adnan Saygun'un piyano ve keman için suiti olan Demet isimli eseri seçtiklerini belirtti. Sanatçılar hep birlikte Demet Süitinin Prelüd bölümünü, ülke olarak yaşadığımız deprem felaketinde yaşanan acılar için çaldı.


Her bölümü yoğun alkışlarla sona eren konseri, aralarında konservatuar öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi izledi. Konserin sanatçı gelirleri, Türk Eğitim Vakfı bünyesinde, ‘Birsen - Özcan Ulucan Sanat Fonu’ adı altında depremzede gençlerin sanat eğitimi için kullanılacak.

Mükemmelliğin anlamını sergileyen, her konserde kemanıyla yürekten çalan Maestro Maxim Vengerov, bu vesileyle yine unutulmaz bir konserle seyircilerini büyüledi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün