Hemdat İsrael Sinagogunda coşkulu klarnet konseri

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Nisan 2023 Çarşamba

Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, kendi tarihinde yeniden bir ilke imza atıyor: 2 Mayıs akşamı, Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu’nda klarinetlerin düetiyle karşılıyor izleyenlerini. ‘Klarinetin Coşkulu Maceraları’ isimli konserde ülkemizin başarılı sanatçıları Evrim Güvemli, Çağdaş Engin ve Jerfi Aji; çok renkli, ritmi yer yer hayli yüksek ve nadiren seslendirilen birbirinden güzel eserleri yorumluyor.

Konserde Mendelssohn, Bach, Poulenc gibi hayranı olduğumuz bestecilerin yanı sıra Balkan esintileri, caz ve klezmer müziğinin cazip örnekleri Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogunun masalsı atmosferinde buluşuyor.

***

Gilad Atzmon Quintet Caz Günü kapsamında Zorlu PSM’de

Sakin tınılarını Akdeniz’in sıcak ritimleriyle harmanlayan besteci ve caz saksafoncusu Gilad Atzmon, Gilad Atzmon Quintet ile Garanti BBVA’nın ana sponsorluğunda, 30 Nisan akşamı Uluslararası Caz Günü kapsamında Zorlu PSM, touché’de dinleyicilerine unutulmaz bir konser hazırlıyor. Orient House Ensemble'ın da liderliğini üstlenip dünya çapında turneler gerçekleştiren ve bugüne kadar 19 solo albüm kaydeden Atzmon, Pink Floyd, Paul McCartney gibi dünya müziğinin en büyük isimleriyle kayıt yaptı ve performanslar sergiledi. Bu konseri kaçırmayın!

***

Sevil Kuranel’in ‘Bu Benim Dünyam’ Sergisi Akaretler’de açılıyor

Sevil Kuranel’in izleyiciyi kendi ütopya dünyasına davet ettiği ‘Bu Benim Dünyam’ adlı ilk kişisel sergisi, 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında Akaretler B2’de sanatseverlerle buluşuyor. Sanatının temelleri iç mimari eğitimine dayanan Kuranel’in sergi kapsamında ilk defa görülecek resimlerinin başlıca figürleri arasında kadınlar ve hayvanlar yer alıyor. Tablolardaki güçlü kadınlar kimi zaman çeşitli hayvanlar ile sessiz bir diyaloğa giriyor. 27 eserindeki canlı, enerji veren, pozitif renkler sanatçının pop art’a yakın tarzıyla bir ilişki kuruyor.

***

CRR Konser Salonunda The Baylor Project
Jean Baylor- vokal, Marcus Baylor- bateri, Terry Brewer- piyano, Ameen Saleem- bass ve Keith Loftis’den- tenor & soprano saksafon oluşan grup, 5 Mayıs akşamı, CRR’de unutulmaz bir caz şölenine imza atacak. Grammy dâhil birçok ödülün sahibi olan The Baylors’un 2021’de çıkan ikinci albümü 'Generations' bütün dünyada çok ses getirdi. Baylor Project, evli müzisyenlerin yarattıkları, Caz, Gospel ve Legacy'nin üç yollu kesişme noktasında buluştuğu büyüleyici bir müzik ziyafeti…

***

Şefika Kutluer’e Rusya’dan büyük ödül

Uluslararası otoritelerin oluşturduğu jüri tarafından seçilen, çağımızın en iyi ve en parlak klasik müzik sanatçılarına verilen ‘BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü’ bu sene Flüt Virtüözü Şefika Kutluer’e verildi. Bolşoy Tiyatrosu ve JSC Rus Medya Grubu’nun iş birliği ile gerçekleştirilen bu ödüllerin beşinci töreni Bolşoy Tiyatrosunun tarihi sahnesinde 25 Nisan’da gerçekleşti. Törende Şefika Kutluer’e BraVo Ödülleri'nin Altın heykeli takdim edildi ve sanatçı Bolşoy Senfoni Orkestrası eşliğinde bir de konser verdi.

Sihirli Flüt’ unvanı ile anılan Kutluer, Unicef’in iyi niyet elçisi olarak çocuklar için dünya çapında birçok etkinliğe imza atmaktadır. Sayısız ödül ve yabancı devletler tarafından verilen madalyanın sahibi olan ünlü sanatçı ayrıca; Türkiye’nin doğu ile batı arasında önemli bir köprü olmasından ilham alarak, her yıl, ‘Doğu Batı ile Buluşuyor’ temalı bir festival düzenlemektedir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün