Renan Koen yepyeni başarılara imza atıyor

Piyanist, Besteci ve Soprano Renan Koen´in, Köprüler, Kayıp İzler Gizli Anılar, Holokost´u Anma ´Uykudan Önce´, Ali Darmar´ın Tüm Piyano Eserleri March of the Music adlı albümleri ve Pozitif Direnç adlı kitabı Washington´da bulunan Kongre Kütüphanesinde ölümsüzleşti.

Toplum
11 Ocak 2023 Çarşamba

Renan Koen’in eserleri artık Koen adına açılan bölümde ABD Kongre Kütüphanesinde yer alıyor. Kongre Kütüphanesi (LOC), Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'ne resmi olarak hizmet veren ve ABD’nin fiili ulusal kütüphanesi olan araştırma kütüphanesidir. Ülkedeki en eski federal kültür kurumu olan kütüphane, Washington, DC'deki Capitol Hill'de üç binada yer almakta. Dünyanın en büyük kütüphanelerinden biri olan Kongre Kütüphanesinin koleksiyonları evrenseldir; konu, biçim veya ulusal sınırlarla sınırlı değildir, dünyanın her yerinden ve 470'den fazla dilde araştırma materyalleri içerir.

Bunun yanı sıra Renan Koen’in Pozitif Direnç adlı kitabı artık Gedik Üniversitesinde ders konusu ve içeriği oldu. Müfredata giren Nefretin Tarihi, Theresienstadt ve March of the Music bölümleriyle, Holokost vahşetine asırlarca adım adım giden gelişmeyi bir müzik terapisti ve araştırmacı yönüyle avcı-toplayıcı dönemden gelerek, tanıklıklara da yer verdiği Holokost’a kadar getiren Koen, aynı zamanda bu vahşetin içinde Thereienstadt’a yer alan müzik üretimine tüm detaylarıyla belgeledi. Gedik Sanat Genel Sanat Yönetmeni Caner Akgün, Pozitif Direnç Metodu ve öğrencilerle yaptığı March of the Music gezi ürünlerini de yayınlayan Koen’in bu çalışmasının Gedik Üniversitesi derslerine girmesine kitaba olan beğenisi ile ön ayak olan isim.

Koen, Gedik Üniversitesinde, Edebiyat Kulübü ile bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi ve aynı zamanda Psikoloji Kulübü ile de Asena Akan ile birlikte Roman Polanski’nin yönettiği Piyanist filminin okumasını da gerçekleştirdi. Bu film okuması sırasında, filme gerçek yaşamı konu olan Piyanist, Besteci Spzilman’ın Varşova Gettosunda bestelediği Mazurka’sını seslendirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün