´22 UÖML Mezunları, başarılarınız ve hayalleriniz kariyeriniz olsun…

UÖML ´22 Mezunları tercihlerine göre yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerde eğitimlerine devam edecek. UÖML´li mezunlara Türkiye ve Avrupa´dan altı farklı ülke, yaklaşık 150 üniversite kapılarını açtı. UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi ´22 üniversite sonuçlarını değerlendirdi.

Toplum
31 Ağustos 2022 Çarşamba

Mezunlarımızın başarılarıyla gurur duyuyor, her birinin hayal ettikleri geleceğe sahip olmalarını diliyoruz.

Bu yıl da öğrencilerimiz yurtiçi ve yurtdışında tercihlerine göre seçkin üniversitelere yerleşti. Uzun yıllardır mezunlarımızın hedeflerine uygun üniversitelere yerleşmesinde okulumuzun verdiği güçlü akademik eğitimin yanı sıra, lisenin ilk yıllarından itibaren kariyer hedefleri doğrultusunda aldıkları eğitimler ve eğitimcilerimizin liderliğinde yaptıkları kariyer çalışmaları önemli rol oynuyor. Yurtdışı danışmanımız, yurtdışında eğitim almaya karar veren öğrencilerimizle lisenin ilk yıllarından itibaren çalışmaya başlıyor, üniversite başvuru sürecini birlikte tamamlıyorlar. Yurt içinde eğitimine devam edecek öğrencilerimizin de üniversite tercih listelerini birlikte yapıyor ve istedikleri üniversitelere yerleşebilmeleri için destek veriyoruz.

Mezunlarımızın yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerdeki süregelen başarıları okulumuza ve öğrencilerimize farklı fırsatlar ve ayrıcalıklar kazandırıyor.

Yurtdışı başvuru sürecinde, öğrencilerimizin AP (Advanced Placement) derslerinde aldıkları yüksek puanlar, daha önce yurtdışındaki üniversitelere yerleşmiş mezunların başarıları üniversitelerin kabul sürecinde etkin rol oynuyor.

Yurtiçinde okuyan mezunların başarıları da bu üniversitelerin okulumuza özel burs imkanları tanımasını sağlıyor. Öğrencilerimiz YÖK’le kazandıkları burs oranlarının üstüne Özyeğin, Bahçeşehir, Bilgi Üniversitelerinden ek burslar alıyorlar. AP başarıları, yurtdışındaki üniversitelere kabul edilme,  yurtiçindeki bazı özel üniversitelerden burs alma, üniversitede alınan bu derslerden muaf olma gibi önemli avantajlar sağlıyor.

 Bu yıl 37 öğrencimiz üniversite düzeyinde içeriği olan 12 farklı alanda AP (Advanced Placement) dersleri aldı. AP Calculus AB, AP Calculus BC, AP Physics, AP Mechanics, AP Electronics, AP Biology, AP Chemistry, AP Psychology, AP Studio Art, AP Micro-Macro Economics, AP Computer, AP World History derslerini alan öğrencilerimiz sınavlarını yüksek derecelerle geçtiler.

Dünya ortalamasının üzerinde puan alan öğrencilerimizin AP başarısı ve Honor List’e giren öğrencilerimiz bizleri gururlandırdı.

AP Scholor with Distinct, AP Scholar with Honor, AP Scholar dereceleri alan öğrencilere sertifikaları törenle verilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün