Anadolu’nun Tadı Tuzu - Kardeş Mutfaklar

Göçlerle gelen mutfak kültürü, varlığını yüzyıllardır Anadolu topraklarında sürdürüyor.

Yazar: Ayfer Yavi- Raife Polat

Yayınevi: Oğlak Yayınları

Özet: Halkların deneyimleriyle yoğrulan mutfağımız, zengin içerikli bilgi mozaiği sunuyor bize. Gelen halklar, hem yerleştikleri coğrafyanın kendilerine verdiği ürünleri kullandı hem de kendi mutfağını, pişirme tekniklerini, deneyimlerini o yöreninkiyle harmanlamasını bildi. Anadolu kucak açtı gelenlere, geçenlere. Yolculuk hiç bitmedi; toprak ana bereketiyle besledi, büyüttü geleni gideni. Kiminin adı Hititli, kiminin Urartulu, Pontuslu, Bizanslı, Selçuklu, Osmanlı oldu. Mutfağımız, halkların iç içe yaşamasıyla oluşan paylaşımcı, coğrafya odaklı, yerel ürünlerle zenginleşmiş, bilgiyle işlenmiş olağanüstü bir kültür hazinesine dönüştü. Farklı coğrafyalara, kültürlere karşın, sınırları ortadan kaldıran mutfakların kardeşliği de işte bu sayfalarda anılarla, tariflerle bir araya geldi…

 online alışveriş için:

http://www.gozlemkitap.com

İLGİLİ HABERLER

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün
Yorum Yapmak için üye girişi yapın! Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor...
Üye Girişi yapmak için Tıklayın