İzmir Sefarad Kültür Festivali ve diğerleri, Yahudi toplumundan...

Konak Belediyesi, İzmir Musevi Cemaati Vakfı, Tarkem, Kentimiz İzmir ve İzmir Sefarad Kültür Mirası Derneği’nin düzenlediği kültür festivali 8-9 Aralık tarihinde Tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısında gerçekleşecek.

Toplum
5 Aralık 2018 Çarşamba

İZMİR SEFARAD  KÜLTÜR FESTİVALİ

Etkinlikler arasında ‘Türkiye’de Yahudi Olmak - Bir Deneyim Sözlüğü’ kitabının yazarlarından Raşel Meseri ile Asuman Susam moderatörlüğünde sohbet, Sinyora Sinagogunda Hanuka Bayramı Töreni, Edith Levi Danon, Nesim Bencoya, Ceni Misafir, Rıdvan Bazman, Selim Franko’dan Popüler Sefarad Müziği Dinletisi, Algazi Sinagogunda İshak Algazi anısına konser, uzman rehberler eşliğinde sinagoglar gezisi, rehber, araştırmacı ve yazar Sara Pardo ile sefarad gelenekleri üzerine sohbet, Tarla Alaçatı İşletmecileri Vito ve Lara Abuaf ile Sefarad mutfağı atölyesi ve tadım bulunuyor.  Festival, Sinyora Sinagogu’nda Piyanist Özlem Ebesek eşliğinde ‘Opera sanatçısı Linet Şaul’dan Sefarad Kantikaları’ konseri ile sona erecek. 

Alef’liler Kuzguncuk’u keşfetti

25 Kasım Pazar, 20 kişilik Alef grubu tarihi Kuzguncuk semtine bir gezi gerçekleştirdi. İlk durak olarak nostaljik bir çay bahçesine uğradıktan sonra rehber Mois Gabay eşliğinde Ayios Pandelimon Kilisesinden Beth Yakov Sinagoguna çok zengin bir tur rotası ile geziye başlandı. İliya’nın Bostanında acıklı aşk hikâyesine tanıklık eden katılımcılar Nail Kitabevinde kitap okuyan insanları görmekten de büyük keyif aldılar. Grup gezinin devamını şöyle özetledi: “Simonitas Apartmanı çok sembolik. Bugünkü sahibi sadece bir şeyler üreten yaratıcı ofislere kiralıyormuş. El yapımı çikolata dükkânları, renkli tahta evler, güler yüzlü insanların olduğu, dokusu büyük ölçüde korunabilmiş nadide bir semt Kuzguncuk.” 

 

GKD’de Suzi Amado ile ‘Ruhuna Pansuman’

26 Kasım günü Göztepe Kültür Derneği gönüllü hanımları dernek salonunda Klinik Psikolog Suzi Amado’yu ağırladı.

‘Ruhuna Pansuman’ konulu duygusal ilk yardım atölyesi, samimi bir ortamda gerçekleştirildi. Atölye, ODTÜ mezunu, Yeditepe Üniversitesi akademisyeni, işinde uzman Suzi Amado’nun, insan hayatındaki çeşitli problemlerin yine kafada çözümlenebilmesi konusunda yanındaki, etrafındaki insanlarla mümkün olabileceğini önermesiyle devam etti. “Hayatlarında yer aldığımız insanlara biz ne ifade ediyoruz” konusu ise katılımcıların kendilerini tartmaları için güzel bir soru oldu. GKD severler bu tarz etkinliklerin devamının gelmesini dilediler.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün