Alüminyum Hurda Geri Dönüşüm

Anket

Bu hafta bir değişiklik yapıp size 2007 anketi yapıyorum. Sorulara yüreğinizle değil, aklınızla cevap verirseniz, geleceği falcıdan daha isabetli okur olabilirsiniz. Lakin 2007`nin Türkiye`de her tür gelişmeye açık olduğunu da unutmamak gerek.

Yazılarımdan sıkılanlar için bu hafta bir sürpriz yapıp 2007 anketi veriyorum. Wiliam Safire ve Sami Kohen üstadların izinden giderek onların her sene sonu yaptığını ben de denemeye karar verdim.
Sorulara yüreğinizle değil, aklınızla yanıt verirseniz, geleceği falcıdan daha isabetli okur olabilirsiniz.
İşte sorular ve cevap seçenekleri:
1- Türkiye’de sonbaharda yapılacak parlamento seçimlerinden sonra hükümeti hangi parti veya partiler kuracak?
a) AKP-DYP b) AKP-MHP c) AKP d) CHP-DYP-MHP
2- 2007 en iyi film Oskar’ını hangi film alacak?
a) Martin Scorsese’nin ‘Köstebek’ filmi b) Paul Greengrass’ın ‘United 93’ filmi c) Clint Eastwood’un ‘İwo Jima’dan mektuplar’ filmi d) Stephen Frears’in ‘Kraliçe’ filmi (İlk iki film Türkiye’de gösterildi)
3- Türkiye’de Cumhurbaşkanı kim olacak?
a) Recep Tayyip Erdoğan b)Meclis’ten AKP destekli başka bir vekil c)Meclis dışından tüm siyasi partilerin konsensusu ile seçilecek biri d)Hiçbiri
4- Irak’taki çatışmalar hangi yönde seyredecek?
a) Hiç birşey değişmeyecek b) Şiiler ülkenin kontrolünü ele geçirecek c) ülke üçe bölünecek d) İç savaş patlayacak
5- Türkiye ekonomisindeki en önemli gelişme ne olacak?
a) Önemli bir devalüasyon olacak b) IMF, desteği çekecek c) Cari açık daha da büyüyecek d)YTL daha da değerlenecek
6- Filistin’deki Hamas-El Fetih çatışması nasıl seyredecek?
a) Mahmud Abbas ülkeyi seçime götürecek b) Bugünkü durum aynen devam edecek c) Çatışma iç savaşa yol açacak d)Tüm Filistinlileri toplayacak yeni bir lider çıkacak
7- Türkiye Süper Ligi’nde kim şampiyon olacak?
a) Galatasaray b) Beşiktaş c) Fenerbahçe d) Hiçbiri
8- Dünyada hangi bilimsel çalışmalar öne çıkacak?
a) Depresyon tedavisinde beynin derinden uyarılması b) Alzheimer hastalığı için aşı geliştirilmesi c) Akıl hastalığı tedavisi için gen kopyalanması d) Hepsi
9- Türkiye’de dinci-laik mücadelesi nereye kadar gidecek?
a) Konsensus sağlanacak b) Mücadele daha da sertleşecek c) Bugünkü durum devam edecek d) Hiçbiri
10- İsrail-Filistin sorunu nasıl gelişecek?
a) Olmert, Abbas’la görüşmelere devam ederken Hamas’ı dışlamaya devam edecek B) Hamas İsrail’i tanıyacak c) 3. İntifada başlayacak d) Geçici bir barış dönemine girilecek
11- Türk halkı:
a) Daha fazla televizyon dizileri seyredecek b) AB’ye güvensizliği artacak c) kredi kartıyla daha fazla borçlanacak d) Hepsi
12- Antisemitizm nasıl bir seyir izleyecek?
a) Türkiye’de artacak b) Avrupa’da artacak c) Arap Dünyası’nda daha da artacak d) Hiçbiri
13- Dünyanın en hızlı büyümeye devam edecek ülkesi hangisi olacak?
a) Hindistan b) Çin c) Vietnam d) Rusya
14- Türkiye’de turizm nasıl olacak?
a) Daha fazla dış turist gelecek b) Daha fazla iç turizm gelişecek c) Turizm sektörü son yılların en kötü dönemini yaşayacak d) Hem dış hem de iç turizm daha da gelişecek
15- Çocuk ölümleri en çok hangi ülkede olacak?
a) Sierra Leone b) Angola c) Gambia d) Guatemala
16- Türkiye’de hangi iş sektörü parlayacak?
a) Elektronik/beyaz eşya b) Otomotiv c) Sağlık d) Otelcilik
17- ABD’de Demokratlar ABD Başkanlığına kimi aday gösterecek?
a) Obama b) Clinton c) Edwards d) Gore
18- İstanbul trafiği için ne önlem alınacak?
a) Tek-çift plaka uygulaması b) Araç satışlarına sınırlama c) Yeni demiryolu/denizyolu projeleri d) Hiçbiri
19- Küresel Isınma dünyada neyin en fazla karakterini değiştirecek?
a) İnsan b) Güneş ışını c) Hava sıcaklığı d) Buzullar
20- Daha mutlu olacak mısınız?
a) Evet b) Hayır c) Bazen d) Sağlığım ve kazancıma göre değişecek.
***
Belki çoğunuz için sadece son soru önemli. Lakin kiminin mutluluğu da, önemli derecede diğer soruların sonuçlarına bağlı, sağlık kıstasını unutmadan...
Son soru hariç yanıtlarım ise şöyle:
1) c, 2) c, 3) a, 4) a, 5) c, 6) b, 7) c, 8) d, 9) b, 10) d, 11) d, 12) b, 13) b, 14) b, 15) a, 16) b, 17) b, 18) d, 19) d.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün
Yorum Yapmak için üye girişi yapın!Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor...
Üye Girişi yapmak için Tıklayın