Denklem nasıl çözülecek?

Nur ŞAUL BARAKAS Köşe Yazısı
16 Haziran 2021 Çarşamba

Ofis haline geri dönmeye hazır mısınız? Evet ve hayır arasında gidip gelen çoğunluğun arasında tarihte iz bırakacak değişikliklere alışıverdik. Ofislerin evlere taşınması, fiziksel dünyanın bir anda sanal ortama geçmesi, dolapların sadece rahat kıyafetlerle dolmasına, her alışverişi internetten yapmaya insanoğlu hızlı adapte oldu.

Tüm dünyada yapılan aşılamalar sayesinde süreç eski normal rutine dönmeye başladı. Türkiye’de de bir şekilde ilerliyor. Faaliyetler yeniden hareketlenmeye eğilimine girdi. Tedbirleri elden tamamen bırakamasak da kendi konfor alanımızdan çıkıp ofise dönme vakti yaklaşıyor.

Dış basında son zamanda hayli yer alan bir Amerikan tabiri var; ‘Rahatsız Pantolon’. Başka bir deyişle ofis ve toplantı kıyafetlerini dolaplardan çıkarma vakti… Ama alışılan rahatlık karşısında kaçımız acaba buna geri dönmek isteyecek. Şirketlerde evden çalışmak isteyenlerin sayısı hızla artıyor. Avrupa’da yapılan anket sonuçlarına göre ise ofis çalışanlarının yüzde 75’i patronların personeli ofiste çalışmaya zorlamasını kanunsuz buluyor. Buna karşın yeni işe başlayanlar ise ihtiyaç duydukları adaptasyon sürecini evde geçirmenin zor olduğunu düşünüyor.

Bakalım bu denklem yaz dönemi sonrasında nasıl bir çözüme kavuşacak?

İsrail, salgını en iyi yöneten ülkelerin başında geliyor. İş dünyasına dönüşler de bununla doğru orantıda gerçekleşiyor. Fuarlar geçtiğimiz kış sezonundan bu yana tedbirleri elden bırakmadan yeniden başladı.

Yakın zamanda gerçekleşecek bir sağlık fuarından söz etmek istiyorum.

Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail arasındaki tarihi barış anlaşması, her iki ülke için de fırsatlar ortaya çıkardı.

Bu yıl, Dubai Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenecek olan Ortadoğu’nun en büyük tıbbi fuarı ve konferansları olan Arab Health 2021’de, tarihte ilk defa İsrail Ulusal Standı kurulmasına olanak sağladı.

Bölgedeki karşılıklı iş fırsatlarını teşvik etmek amacıyla, kardiyovasküler, akciğer, acil tıp, ortopedi, yoğun bakım, rehabilitasyon, kadın sağlığı, dermatoloji ve estetik alanlarında uzman sekiz İsrailli inovatif tıbbi cihaz ve dijital sağlık şirketi fiziksel olarak Arab Health 2021’deki ulusal stantta hazır bulunacak.

Fiziksel katılımlı fuarlar, toplantılar, yüz yüze ama mesafeli yapılan iş toplantıları ajandalarda yerini almaya başladı. Alternatif planlar düşünüledursun aslında hepimiz hareketlenmek istiyoruz.

Malum aylardan haziran; yaz başı, okulların sonu, işlerin hızını almaya başladığı en canlı dönem.

Her yerde ve herkeste olan denklemlere biraz renk katma zamanı gelmedi mi? Haydi dışarı...

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün