İsrail´de 4. dalgadan beri ilk kez 24 saat içinde COVID-19´dan ölüm yok

İsrail Sağlık Bakanlığı perşembe sabahı yaptığı açıklamada, İsrail´de dördüncü dalganın başlangıcından bu yana ilk kez son 24 saat içinde COVID-19 ölümü yaşanmadığını belirtti.

Dünya
14 Ekim 2021 Perşembe

İsrail’de temmuz ayından bu yana yaklaşık 1.400 kişi hayatını kaybetti. Sayı, ocak ve şubat aylarında üçüncü dalga sırasında kaydedilen ölümlerden daha düşük olsa da, ağustos ve eylül, pandeminin başlangıcından bu yana en ölümcül aylar arasındaydı.

Ülkedeki morbidite (belirli bir nüfusta belirli bir zaman dilimi içerisinde hastalığa yakalananların sayısının sağlıklı kalmış nüfusa oranı) son haftalarda yavaşlamaya başlayınca günlük ölüm sayısı da azalmaya başladı. Ağustos ortası ile eylül ortası arasında, çoğu günlerde 20'den fazla kişi virüse yenik düştü ve hayatını kaybedenlerin sayısı 7 Eylül'de 36 kişiyle zirve yaptı. Ekim ayının başında ise en yüksek ölüm oranı 14 olarak açıklandı.

Geçen hafta çarşamba günü yeni vaka sayısının 1.732 olduğu tespit edildi. Bu sayı bir önceki hafta ise 2.549’du.

İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Prof. Nachman Ash, ülkenin iyi bir gidişatta olduğunu, ancak kısıtlamaları kaldırmadan önce dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Ash Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada, ‘‘Kapalı alanlardaki maskeler kış boyunca bize eşlik edecek. Maske enfeksiyonu önlemek için basit ve önemli bir araç. Yeşil Pasaport da yakın gelecekte kullanılamaya devam edecek” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün