Şalom ArtıOnsekiz olarak Despertar İzmir´in Tematik Buluşmalarına konuk olduk!

Mayıs ayında biz Despertar´ı konuk etmiştik, şimdi de iade-i ziyaret… Despertar İzmir projesinin Tematik Buluşmalar çevrimiçi serisinde geçen hafta Şalom ArtıOnsekiz olarak yer aldık.

Liza CEMEL Kültür&Sanat&Spor
13 Ekim 2021 Çarşamba

Şalom ArtıOnsekiz olarak 2020 yılının aralık ayından beri faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Uzun bir zaman gibi gözükse de göz açıp kapayıncaya kadar geçti diyebilirim. Hele pandemi, kapanmalar derken bir baktık kış ayı oldu yaz, şimdi yeniden sezonun başlamasıyla yoğun bir döneme adım atıyoruz.

Bilfiil içeriklerimizi aralık ayında paylaşmış olsak da, arka planda çokça beyin fırtınaları, görüşmeler, taslaklar, sorular vardı. Yayınlarımızda kullanacağımız sayfa ismimizden logo tasarımına kadar bir sürü fikir alışverişi oldu. Her zaman olduğu gibi olaylar göründüğünden çok daha katmanlıydı. Ekibimizin büyümesiyle ayda bir Şalom’un arka sayfasında yer almamız bir oldu. Heyecanlı yeniliklerin yanı sıra grup olarak da birbirimize nasıl destek olabileceğimizi daha iyi öğrendik. Kendi şahsi adıma keyifli ve kamçılayıcı bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Bu vesileyle ekip arkadaşlarıma da özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Gel gelelim konuk olduğumuz yayına… Çalışmalarımızı geliştirirken çeşitli işbirliği çalışmaları da yürüttük. Bunlardan biri de İzmir Musevi Cemaati Vakfı’nın Despertar İzmir projesi oldu. Gerek yeni başlatılan projenin basın yayın kısmında gerekse faaliyet kısmında ben ve Şalom ArtıOnsekiz’den bazı ekip arkadaşlarım görev almıştı ve almaya da devam ediyor. Projenin büyüme aşamasını gözlemleme fırsatı bulurken, aynı zamanda Türkiye’deki Yahudi cemaatlerini ve Türkiye’deki diğer toplum mensuplarını daha geniş ölçekte tanıma fırsatı bulduk da diyebilirim.

 

Bu işbirliğinin Şalom ArtıOnsekiz için bir başka getirisi de çalışmalarımızı daha geniş bir kitleye ulaştırabilmekti. Ne mutlu ki Ceki Hazan ve Selim Hasan önderliğinde düzenli aralıklarla gerçekleştirilen Tematik Buluşmalar’a konuk olduk. Gelen olumlu geri dönüşler de cabası. Benim dışımda ekipten 4 arkadaşımın daha katıldığı ve sunuma katkıda bulunduğu yayın oldukça verimli ve interaktif geçti.

Tek tek kendimizi tanıtmamızın yanı sıra sayfamızın ayrıntılı içeriğinden, misyon ve vizyonumuzdan, beklentilerimizden, işbirliklerimizin nasıl şekillendiğinden ve gelecek planlarından bahsettik.

Genç Mutfak adına Orli Güner leziz tariflerinden ve tutkusundan bahsederken Cefri Beharti sayfamızdaki sanatsal dokunuşu ele aldı. Ekibin en eski üyelerinden Sarp Kaston ile en yeni üyelerinden Damla Ornadis de Şalom ArtıOnsekiz serüvenlerinden ve ilgi alanlarından bahsettiler. Sarp tek bir kategoride sınırlı olmamakla beraber daha çok spor ve psikoloji alanında yazarken, Damla bilimsel konularda paylaşımlar yapıyor. Bu yayın çerçevesinde ekibimizin tümünü temsil eden biz dışında, sayfada toplumdan tarihe; popüler kültürden niş kitleye yönelik içerikler de bulunmakta.

Fark ettiğimiz değerli noktalardan biri nasıl farklı kişisel hikâyelerden ve ilgi alanlarından geliyor olup ortak bir mecrada beraber üretebiliyor olmamızdı.

Halen sayfamızdan haberdar değilseniz; bir an önce göz atmanızı ve çevrenize önermenizi teşvik ediyoruz!:)

Ceki ve Selim başta olmak üzere Despertar ekibine bize Tematik Buluşmalar’da yer verdikleri için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki yayına kadar takipte kalın!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün