Unlock Art ile Gustav Mahler´in müziğine yolculuk

Şalom ArtıOnsekiz olarak Barselona merkezli, sanatsal çalışmalar yapan bir organizasyon ile tanıştık. Beraber güzel ve ilgi çekici projelerin bir başlangıcı olarak bu içeriğimizde hem kurumu hem de Avusturyalı Yahudi usta besteci ve orkestra şefi Gustav Mahler´i yakından tanıyoruz!

Kültür&Sanat&Spor
15 Eylül 2021 Çarşamba

Liza Cemel & Unlock Art/Anna Slizinova

UNLOCK ART, sanat keşiflerine giden yolda yardımcı olmak için oluşturulmuş, kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Unlock Art, hazırlık için eğitim materyallerinden post prodüksiyona kadar eksiksiz bir döngüsel kullanıcı yolculuğu deneyimi sağlamak için yaratılmıştır. “Birlikte öğrenelim, hissedelim ve sanata yaklaşalım!”

Sanatın bir ayrıcalık olduğuna ve herkesin onu anlayamayacağına dair yaygın bir halk inancı var. Unlock Art buna katılmıyor:

Sanatın sosyal ve duygusal gelişim için güçlü bir yöntem olduğuna ve her insan için ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyoruz. Sanat dildir, insanların daha iyi bağlantı kurmasına ve daha derin iletişim kurmasına yardımcı olur. Sanat gerçekten dünyayı değiştirebilir mi? Her zaman değiştirebilir.”

Unlock Art içerisinde başlatılan proje: ‘Omanut

Bu projenin yaratıcıları, hoşgörülü ve kapsayıcı bir kültürel topluluk inşa etmenin bir yolu olarak bu projeyi yalnızca Yahudi sanatı ve kültürüne adadılar. Yahudi sanatçılar ve serüvenleri hakkında farkındalık yaratarak Yahudi kültürünü tanıtmak, eserleri ile aralarındaki bağı kurmak, Yahudi olmayan bestecilerin Yahudi konuları ele aldıkları sanat eserleri sahnelemek ve üretmek, günümüzün Yahudi sanatçılarını desteklemek, İbranice/Yidiş/Ladino dillerindeki sanat eserlerini hayata döndürmek projenin başlıca amaçlarından.

Büyük Yahudi besteciler yolculuğumuza Gustav Mahler ile başlayalım. Mahler, bir zamanlar müziğin dünyadaki en önemli şey olduğuna inanıyordu. Ne de olsa ruhun derinliklerine işler, onu değiştirir ve doğru yolu gösterir. Mahler'in her eseri üzerinde bu kadar sıkı çalışmasının, orkestrayı histeriye, seyirciyi tükenmeye sürüklemesinin nedeni budur. O zamanlar, sevdikleriyle veya kendi sağlığıyla olan ilişkilere çok az ilgi duyuyordu. Her seferinde söz konusu ikilem şuydu: Ya önce Mahler yoruldu ya da diğerleri sabırsızdı. Amacına ulaştı; 20. yüzyılın seçkin bir senfonisti ve bu türün ilkelerini benzersiz bir bireysel yaratıcılık tarzında somutlaştıran Beethoven, Schubert ve Brahms geleneklerinin varisi olarak tanındı.

Gustav Mahler’ın hayatını ve sanatını özetleyen videoyu izlemek için linke tıklayabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=Bi-bkVgN9Ks&feature=youtu.be

Keyifli seyirler!

Projeyi desteklemek için: https://www.patreon.com/unlock_art

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün