İsrail, Yitshak Rabin suikastının 26. yılını anıyor

Pazartesi günü öğleden sonra İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog´un konutunda Savunma Bakanı Benny Gantz, Yüksek Mahkeme Yargıcı Anat Baron, Meclis Başkan Yardımcısı Eitan Ginsburg ve Yitzhak Rabin´in aile üyeleriyle birlikte Ner Yitzhak (Yitzhak´ın mumu) adlı anma töreni düzenleniyor.

Dünya
18 Ekim 2021 Pazartesi

Anma töreninde Devlet Başkan Herzog, Başbakan Naftali Bennet ve Yitshak Rabin’in kızı Dalia Rabin konuşma yapacak.

Muhalefet lideri Binyamin Netanyahu, törene katılmayacağını açıkladı.

İsrail Meclisi’nde (Knesset), saat 17.00'de özel bir genel kurul toplantısı yapılacak. Yüksek Mahkeme Başkanı Esther Hayut ve Rabin ailesinin katılacağı toplantıya Knesset Sözcüsü Mickey Levy, Savunma Bakanı Gantz, Başbakan Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli ve Adalet Bakanı Gideon Sa'ar katılıyor.

İsrail Ordu Öncesi Hazırlık Programları Konseyi de pazar günü Yitshak Rabin için anma töreni gerçekleştirdi. Yaklaşık 1000 genç, pazar sabahı bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Kardeş Olarak Tartışma’ başlığı altında törende bir araya geldi.

Bennett törende yaptığı açıklamada, "Yitshak Rabin’in öldürülmesi, bir millet ve devlet olarak hayatımızın en zor olaylardan biri oldu. Toplum olarak nefretin ne kadar tehlikeli olabileceğini öğrendik" dedi.

Yitshak Rabin, Oslo Anlaşmasını imzalamasından dolayı 1994’te Şimon Peres ve Yaser Arafat ile birlikte Nobel Barış Ödülü’nü kazanmış,  öte yandan 1995’te Yigal Amir adında, aşırı sağcı bir İsrailli radikal tarafından suikaste uğramıştı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün