Antalya´da Billur Turan Medina´ya ödül

Toplum
13 Ekim 2021 Çarşamba

2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 58. Antalya Altın Portokal Film Festivali’nin ödülleri belli oldu. En İyi Film Ödülü’nü Fikret Karahan’ın Okul Tıraşı alırken, En İyi Yönetmen Ödülü Kerr filmiyle Tayfun Pirselimoğlunun oldu. Festivalin teknik ödüllerinden En İyi Sanat Yönetmeni Ödülüne Billur Turan Medina Anadolu Leoparı filmindeki başarısıyla layık görüldü.

Emre Kayış’ın senaryosunu yazıp yönettiği ‘Anadolu Leoparı’nın konusu Ankara Hayvanat Bahçesinde geçiyor. Billur Turan Medina sanat yönetmenliğinin dışında, set dekoratörlüğü ve yapım tasarımcılığı yapıyor. Kendisi yine sinema sektörünün müzik dalında faaliyet gösteren Avi Medina ile evli.

Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma Jüri Başkanı Emin Alper, ödül gecesinde yaptığı konuşmada filmlerin çoğunun ortak temasının vicdan ve suçluluk duygusu olduğunun altını çizdi. Antalya’daki ana yarışmadaki on filmden sadece birinde bir kadın yönetmenin oluşu, filmlerin tamamına yakınının erkek dünyasına odaklanması dikkatli gözlerden kaçmadı.

Berlin’de FİPRESCİ Ödülünü aldıktan sonra katıldığı festivallerden ödülle ayrılan ‘Okul Tıraşı’nın, Antalya’da En İyi Film seçilmesi kimseyi şaşırtmadı. ‘Okul Tıraşı’nın eleştiri yazısı 7 Nisan 2021 tarihli ŞALOM’da ‘Ustalıklı Bir Bürokrasi Eleştirisi’ başlığıyla çıkmıştı. Yazı üzerine filmin yönetmeni Ferit Karahan, yazarımız Viktor Apalaçi’ye mesajla ulaşıp, doğru tespitleri için kendisini kutlamıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün